Αμαλιάδα: Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ προσφέρουν ζωή

Πιστό στο κοινωνικό του έργο το 1ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας, διοργάνωσε χθες την πρώτη του εθελοντική αιμοδοσία για το νέο σχολικό έτος 2018-2019.

Το 1ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας επί σειρά ετών έχει καθιερώσει την διοργάνωση εθελοντικών αιμοδοσιών, σε μία προσπάθεια να αντιληφθούν οι μαθητές την αξία της προσφοράς στον συνάνθρωπο και εν προκειμένω την μεγάλη σημασία που έχει να είναι κάποιος εθελοντής αιμοδότης καθώς με την προσφορά αίματος μπορεί να σωθεί μία ανθρώπινη ζωή.

Για φέτος η πρώτη εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, με την συνδρομή του προσωπικού του, και βρήκε μεγάλη ανταπόκριση από μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Σταύρος Πολυζωγόπουλος (Πρόεδρος 15μελους μαθητικού συμβουλίου)
«Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε κόσμο που έχει ανάγκη για αίμα. Για εμάς δεν είναι ίσως τόσο σπουδαίο να αφιερώσουμε λίγο χρόνο και να δώσουμε λίγο από το αίμα μας, αλλά για αυτόν που λαμβάνει το αίμα είναι σπουδαίο, είναι ζήτημα ζωής. Εγώ ένιωσα πολύ ωραία που έγινα εθελοντής αιμοδότης, γιατί ξέρω ότι βοηθώ έτσι έναν συνάνθρωπο. Άλλωστε η διαδικασία είναι ανώδυνη και εγώ θα συνεχίσω να προσφέρω αίμα».
Βασίλης Φραγκούλης (Μαθητής 1ου ΕΠΑΛ)
«Έχω προσφέρει και άλλες φορές αίμα, είναι εθελοντής αιμοδότης και θα συνεχίσω να είμαι. Αφού ξέρω ότι μπορώ να δώσω αίμα γιατί να μην το κάνω, της στιγμή μάλιστα που κάποιοι το έχουν ανάγκη. Μου αρέσει άλλωστε να βοηθάω τον συνάνθρωπο».

Ευαισθητοποίηση

Οι μαθητές που προσήλθαν να δώσουν αίμα ήταν άκρως συνειδητοποιημένοι και ευαισθητοποιημένοι σχετικά με το θέμα της αιμοδοσίας και προσέφεραν ανιδιοτελώς για τους συνανθρώπους τους.

Ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας κ. Βασίλης Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι πριν από κάθε εθελοντική αιμοδοσία γίνεται ενημέρωση στους μαθητές για την συμβολή που έχει η προσφορά αίματος από έναν εθελοντή και τις αυξημένες ανάγκες για αίμα που έχει η χώρα μας, προκειμένου να γνωρίζουν γιατί δίνουν αίμα. Επεσήμανε δε ότι οι περισσότεροι μαθητές συνεχίζουν και μετέπειτα να προσφέρουν αίμα και αυτό είναι το πιο σημαντικό, γιατί ξεκινούν μέσα από το σχολείο και τελικά γίνονται εθελοντές αιμοδότες για το υπόλοιπο της ζωής τους. Γι’ αυτό άλλωστε και το σχολείο θα διοργανώσει στα τέλη του σχολικού έτους και δεύτερη εθελοντική αιμοδοσία.

Από την πλευρά της η διευθύντρια του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κα Γιάννα Σταυροπούλου, στάθηκε στην πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει με τα σχολεία της περιοχής, τόνισε ότι οι μαθητές είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές και επανέλαβε για ακόμη μία φορά ότι η προσφορά αίματος δεν πρέπει να σταματά ποτέ.


Πηγή