Αμαλιάδα: Μαθηματικά για… δυνατούς λύτες!

“Έσπασε” και φέτος το φράγμα των 100 συμμετοχών ο Διαγωνισμός της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στο εξεταστικό κέντρο της Αμαλιάδας, όπου διαγωνίστηκαν μαθητές των σχολείων της Αμαλιάδας και των σχολείων του κάμπου.

Ο 79ος Πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός στα Μαθηματικά ‘Ο Θαλής’ πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο 1ο Γενικό Λύκειο Αμαλιάδας, το οποίο λειτούργησε ως εξεταστικό κέντρο για τους μαθητές της Αμαλιάδας και της βόρειας Ηλείας, και οι συμμετοχές έφθασαν τις 111, αριθμός άκρως ικανοποιητικός που αποδεικνύει ότι υπάρχουν… πολλά μυαλά ξυράφια!

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 40 μαθητές από την Α’ Γυμνασίου, 35 μαθητές από την Β’ Γυμνασίου, 24 μαθητές από την Γ’ Γυμνασίου, 4 μαθητές από την Α’ Λυκείου και 8 μαθητές από την Β’ Λυκείου.

Χωρίς προβλήματα

Η διαδικασία κύλησε ομαλά και χωρίς προβλήματα και όπως ανέφερε ο πρόεδρος του παραρτήματος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στην Ηλεία και πρόεδρος του εξεταστικού κέντρου του 1ου Λυκείου Αμαλιάδας κ. Ιωάννης Τσόπελας, δεν παρατηρήθηκε κανένα πρόβλημα, οι μαθητές προσήλθαν κανονικά και τα θέματα δόθηκαν στην ώρα τους.

Ο διαγωνισμός διενεργήθηκε με την συνδρομή μαθηματικών από σχολεία της περιοχής, οι οποίοι συμμετείχαν ως επιτηρητές και συγκεκριμένα το παρών στο εξεταστικό κέντρο έδωσαν ο κ. Σταύρος Σταυρόπουλος, η κα Αθηνά Καλαμπόκα, ο κ. Αθανάσιος Παλυβός και ο κ. Γιώργος Κουσινιώρης.

Οι μαθητές από την πλευρά τους, αν και δυσκολεύτηκαν σε αρκετά από τα θέματα που επέλεξε η επιτροπή, εμφανίστηκαν ενθουσιασμένοι για την συμμετοχή τους και ανεξαρτήτως αποτελέσματος είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν να λαμβάνουν μέρος στον διαγωνισμό.

Όσοι προκριθούν θα λάβουν μέρος στην επόμενη φάση του διαγωνισμού ‘Ο Ευκλείδης’ , που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιανουαρίου 2019. Θα ακολουθήσει η Εθνική Ολυμπιάδα Μαθηματικών ‘Αρχιμήδης’ , που θα γίνει στις 23 Φεβρουαρίου 2019 στην Αθήνα. Από τους διαγωνισμούς αυτούς και επί πλέον από έναν τελικό προκριματικό διαγωνισμό στην Ε.Μ.Ε. θα επιλεγεί η εθνική ομάδα που θα συμμετάσχει στην 36η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα που θα διεξαχθεί στην Μολδαβία στις 30 Απριλίου , στην 23η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο του 2019 στην Κύπρο και στην 60η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα που θα διεξαχθεί στην Μεγάλη Βρετανία τον Ιούλιο του 2019.


Πηγή