Αμαλιάδα: Ποινική δίωξη για παράνομη διακίνηση μεταναστών – Θα απολογηθούν την Δευτέρα στον Ανακριτή

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε χθες η Εισαγγελέας Αμαλιάδας στους εμπλεκόμενους στην υπόθεση παράνομης διακίνησης μεταναστών, που συνελήφθησαν προχθές από τις Λιμενικές και Αστυνομικές Αρχές.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι στο Δικαστικό Μέγαρο Αμαλιάδας, από οπλισμένους άνδρες του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμεναρχείου Κατακόλου και ανδρών του Λιμενικού Σώματος.

Πρόκειται για τρεις άνδρες από την Ουκρανία, έναν άνδρα από την Ρωσία, δύο Έλληνες οδηγούς λεωφορείου και έναν μετανάστη, ενώ στην δικογραφία που έχει σχηματιστεί εμπλέκεται και ένας ακόμη Έλληνας, ο ‘τσιλιαδόρος’ της υπόθεσης, ο οποίος ωστόσο δεν προσήχθη στα Δικαστήρια καθώς έχει παρουσιάσει πρόβλημα υγείας και νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Πύργου.

Πήραν προθεσμία

Σε όλους ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί μεταναστών και την διευκόλυνσή τους επί χρήμασι και παραπέμφθηκαν στον Ανακριτή. Όλοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν και θα οδηγηθούν εκ νέου ενώπιον του Ανακριτή Αμαλιάδας το πρωί της Δευτέρας.

Να σημειωθεί ότι χθες στο Δικαστήριο εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο μόνο ο Έλληνας ο οποίος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο του Πύργου και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι διόρισαν τηλεφωνικά τους δικηγόρους τους. Παρόντες και δύο διερμηνείς για να διευκολυνθεί το έργο της δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζεται ότι οι συλλήψεις έγιναν ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση το πρωί της Παρασκευής από το Λιμεναρχείο Κατακόλου. Αρχικά συνελήφθησαν οι αλλοδαποί στην παραλιακή περιοχή της Γλύφας, την ώρα που ετοίμαζαν ένα ιστιοφόρο για παράνομη μεταφορά μεταναστών στην Ιταλία.

Τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης εντοπίστηκαν στο δάσος των Σαβαλίων 119 μετανάστες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Λιμεναρχείο Κατακόλου, ενώ κατά τις έρευνες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν και οι Έλληνες που εμπλέκονται στην υπόθεση, ο ‘τσιλιαδόρος’ και οι δύο οδηγοί των λεωφορείων που μετέφεραν τους μετανάστες από την περιοχή της Θεσσαλονίκης.


Πηγή