ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΨΗΦΙΣΜΑ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ και ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ του 1ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ – «Εκφ […]

…. ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ της 21ης/11/2018

  • Ως γονείς των μαθητών του 1ου Γενικού Λυκείου Ζακύνθου, εκφράζουμε την αγωνία μας για την ασφάλεια των παιδιών μας που φοιτούν στο σχολείο αυτό, λόγω του μείζονος προβλήματος που ταλανίζει όλους μας μετά τον ισχυρό σεισμό της 26ης Οκτωβρίου 2018 και τους συνεχόμενους μέχρι σήμερα μετασεισμούς, αλλά και την αγανάκτησή μας για τον χειρισμό των αρμοδίων φορέων, όσον αφορά στην αντιμετώπιση του προβλήματος της ασφάλειας και λειτουργικότητας του σχολείου, χειρισμός ο οποίος ενεργοποιείται βραδέως και κατόπιν πιέσεων της Διεύθυνσης του σχολείου, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και των μαθητών . Διαμαρτυρόμεθα εντονότατα για την προβληματική και ασαφή ενημέρωσή μας περί των ενεργειών σας.

Με τον παρόν ζητούμε εντός μίας εβδομάδος να έχουμε σαφή, ΕΓΓΡΑΦΗ απάντηση στα κάτωθι:

  1. Την στατική ασφάλεια και την λειτουργικότητα του κτιρίου και
  2. Το πότε θα αρχίσουν και κυρίως πότε θα ολοκληρωθούν οι εργασίες καθολικής αποκατάστασης του σχολείου, που θεωρούμε ότι πρέπει να γίνουν άμεσα και χωρίς καμία φειδώ στα κόστη από την πολιτεία.

Για τα παραπάνω σας ενημερώνουμε ότι θα πραγματοποιηθεί νέα Γενική Συνέλευση τόσο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γενικού Λυκείου Ζακύνθου, με θέμα την εκτίμηση των ενεργειών σας έως την ημερομηνία αυτήν. Σε περίπτωση που έως την ερχόμενη Τετάρτη, 28.11.2018, δεν έχουμε σαφείς και έγγραφες απαντήσεις για τα παραπάνω, δεν θα ανεχθούμε πλέον να συνεχίζουμε να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας σε κλίμα ανασφάλειας και μόνιμου φόβου για τη σωματική τους ακεραιότητα και αυτή καθεαυτή τη ζωή τους και θα προβούμε σε κλείσιμο του σχολείου. Τέλος, σας γνωστοποιούμε ότι με το πέρας 10 ημερών από την κοινοποίηση της παρούσης και την μη ικανοποίηση των αιτημάτων μας θα προβούμε σε ευρεία σύσκεψη όλων των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των σχολείων της Ζακύνθου σε κεντρική αίθουσα με τα ως άνω αιτήματα. Με Εκτίμηση Το Δ.Σ. του Συλλόγου


Πηγή