Ανοιχτοί ορίζοντες για τον Θρησκευτικό Τουρισμό στην Ηλεία

Το βασικό στόχο των συνεδρίων που δεν είναι άλλο από την ανάδειξη των θρησκευτικών μνημείων της Ελλάδας, υπέδειξαν οι ομιλητές της χθεσινής συνέντευξης τύπου.

Η ανάδειξη των θρησκευτικών μνημείων της Ελλάδας γενικότερα και της Ηλείας ειδικότερα με το Γ΄ Πανελλήνιο Συνέδριο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, αποτελούν το βασικό στόχο του Συνοδικού Γραφείου και των τοπικών φορέων της Ηλείας, όπως ανέφεραν συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν το απόγευμα της Παρασκευής στη μικρή αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Στο βασικό στόχο των Πανελληνίων Συνεδρίων Προσκυνηματικών Περιηγήσεων που δεν είναι άλλος από τη διαφήμιση της Ελλάδας και της απαράμμιλης ομορφιάς της και όχι αποκλειστικά συγκεκριμένων τόπων της, εστίασε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δωδώνης και πρόεδρος του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος κ.κ. Χρυσόστομος, που εξιστόρησε και γεγονότα που συνέβησαν και τον οδήγησαν να μάθει την ξενάγηση. Ακόμη, όντας πρόεδρος του Συνοδικού Γραφείου για περισσότερα από 10 χρόνια, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται να είναι επισκέψιμα τα θρησκευτικά μνημεία για να υπάρξει και πνευματικό όφελος και να επηρεάσουν σημαντικά κάθε άνθρωπο.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Γεώργιος Κούρτης επικεντρώθηκε στην προσπάθεια που γίνεται με διάφορα φυλλάδια να αποτυπωθεί ολόκληρος ο ελλαδικός χώρος, προκειμένου να γνωρίσουν οι τουρίστες κάθε σπιθαμή της χώρας που επισκέπτονται. Πρόκειται για έργο εθελοντικής δράσης, που στόχο έχει την ανάδειξη του θρησκευτικού τουρισμού.

Τέλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Πύργου Γεράσιμος Ζαχαρόπουλος χαρακτήρισε την εκδήλωση ως το πρώτο λιθαράκι στην προσπάθεια που γίνεται για αποκάλυψη του θρησκευτικού πλούτου και των μνημείων της Ηλεία, ενώ τόνισε πως πρόκειται για την απαρχή των προσπαθειών ανάδειξης, αφού μετά το τέλος του συνεδρίου θα γίνει ακόμα πιο συντονισμένες κινήσεις με συνεργασία όλων των φορέων προκειμένου να στεφθεί με επιτυχία η ανάδειξη του θρησκευτικού τουρισμού.

Στο μεταξύ, τη συνέντευξη τύπου ακολούθησε Δείπνο το οποίο διοργανώθηκε στο εστιατόριο «Rotonda» στον Πύργο υπό την ευθύνη του Συλλόγου Ξενοδόχων Δήμου Πύργου και τον πρόεδρό του Γεράσιμο Ζαχαρόπουλο. Στο γεύμα παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, για το δήμο Πύργου ο αντιδήμαρχος Οικονωμικών Ανδρέας Σκαρτσιάρης και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας Ανδριάνα Αγγελακοπούλου, για το δήμο Αρχαίας Ολυμπίας την εκπροσώπηση ανέλαβε ο Αντιδήμαρχος της Γιώργος Δεββές, ενώ τέλος το Επιμελητήριο Ηλείας είχε εκπροσώπηση από τον πρόεδρο της Αναπτυξιακής Εταιρίας του Λευτέρη Βαρουξή.

Η συνέχεια θα δοθεί σήμερα σε διάφορα μέρη που είναι προγραμματισμένο να επισκεφθούν όσοι συμμετέχουν στο συνέδριο, όπως ο Καθεδρικός Ναός Αγίου Νικολάου στον Πύργο και η Αρχαία Ολυμπία, ενώ η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με καταληκτήριο γεύμα στην Αρχαία Ολυμπία, υπό την ευθύνη και πάλι του Συλλόγου Ξενοδόχων Δήμου Πύργου.


Πηγή