Άνοιξε η Philoxenia-Hotelia: Ρεκόρ 20ετίας για το εκθεσιακό τουριστικό «δίδυμο». (Φωτ.)

Κοινωνία Άνοιξε η Philoxenia-Hotelia: Ρεκόρ 20ετίας για το εκθεσιακό τουριστικό «δίδυμο». (Φωτ.)

Με ενισχυμένο διεθνή χαρακτήρα και με τα καλύτερα μεγέθη της τελευταίας 20ετίας άνοιξε σήμερα το εκθεσιακό τουριστικό «δίδυμο» Philoxenia-Hotelia, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Τιμώμενες Περιοχές της φετινής Philoxenia είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Λέσβος.

Οι δύο εκθέσεις, που θα διαρκέσουν έως την Κυριακή 11 Νοεμβρίου, έχουν συγκεντρώσει 615 εκθέτες (415 η Philoxenia και 200 η Hotelia) από 22 χώρες, έχουν να επιδείξουν επισκέπτες από 47 χώρες –αριθμό ρεκόρ- και ένα ευρύ πρόγραμμα ξένων προσκεκλημένων εμπορικών επισκεπτών, με 200 περίπου συμμετοχές.

Αναλυτικά η Philoxenia θα υποδεχθεί 110 προσκεκλημένους εμπορικούς επισκέπτες, ενώ θα πραγματοποιηθούν 3.500 προκαθορισμένα «ραντεβού» με τους εκθέτες της, και η Hotelia 85 hosted buyers, με πάνω από 600 «ραντεβού».

Οι εκθέτες, εκτός από την Ελλάδα, προέρχονται, μεταξύ άλλων, από Αλβανία, Βοσνία, Βουλγαρία, Δανία, Αίγυπτο, Καζακστάν, Λουξεμβούργο, Ρωσία, Σερβία, Σρι Λάνκα, Τουρκία, Φιλιππίνες, Σλοβακία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Πολωνία, Κύπρο, Πορτογαλία.

Παρούσα θα είναι επίσης όλη η εγχώρια τουριστική βιομηχανία. Στους εκθέτες περιλαμβάνονται το υπουργείο Τουρισμού, ο ΕΟΤ (που έχει υπό την αιγίδα του τις δύο εκθέσεις), το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής μαζί με τουριστικές start-ups, ξενοδοχεία, επιχειρήσεις δόμησης, τεχνολογίας, επίπλων, κατασκευών, εξοπλισμού και ανακαίνισης, που απευθύνονται στον κλάδο του τουρισμού από όλες τις Περιφέρειες της χώρας και οι σημαντικότεροι θεσμικοί φορείς ΣΕΤΕ, ΗΑΤΤΑ, HAPCO, ΠΟΞ.

Το ωράριο των δύο εκθέσεων έχει ως εξής: Παρασκευή 10:00-20:00 μόνο για εμπορικούς επισκέπτες, Σάββατο 10:00 με 20:00 για εμπορικούς επισκέπτες και για το κοινό, Κυριακ10:00 με 19:00 για εμπορικούς επισκέπτες και για το κοινό.

Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες του Corfutvnews από την παρουσία της Κέρκυρας και των Παξών.

Πηγή: https://money-tourism.gr


Πηγή