Αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση την Κυριακή στον Άραξο

Ανοικτό κάλεσμα συμμετοχής των πολιτών στην αντιιμπεριλιαστική διαδήλωση που πραγματοποιείται την Κυριακή 11 Νοεμβρίου στον Άραξο, απευθύνει Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία. Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής:

“Μας εγγυώνται την ειρήνη. Μας υπόσχονται την σταθερότητα και μας φορτώνουν όπλα, πυρηνικά και στρατιωτικές βάσεις σε ολόκληρη την χώρα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ άξιος συνεχιστής της πολιτικής της εξάρτησης από τους φονιάδες των λαών αλυσοδένει ακόμα πιο σφιχτά τη χώρα στο άρμα των Αμερικανονατοϊκών ιμπεριαλιστών. Οι κίνδυνοι για εμπλοκή της χώρας στους πολέμους τους είναι πλέον φανεροί, όσο και να δηλώνουν το αντίθετο.

Η χώρα έχει μετατραπεί σε πολεμικό ορμητήριο για λογαριασμό των ιμπεριαλιστών της δύσης. Η σκληρή αντιπαράθεση για το ξαναμοίρασμα του κόσμου ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσία ναρκοθετούν την περιοχή των Βαλκανίων, της Νοτιανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Ο πόλεμος, η προσφυγιά και ο αφανισμός είναι προϊόν αυτού του ανταγωνισμού, είναι προϊόν των επιδιώξεων για κυριαρχία στην περιοχή. Οι ιμπεριαλιστικοί στρατοί έχουν παραταχθεί και ανάμεσά τους είναι οι χώρες που προσφέρουν γη και ύδωρ σε αυτούς εξασφαλίζοντας τη θέση που τους αναλογεί στο παιχνίδι που έχουν στήσει οι βασικοί παίχτες του, οι ιμπεριαλιστικές υπερδυνάμεις.

Πιστή στους «προστάτες» της η αστική τάξη της Ελλάδας και το πολιτικό προσωπικό της έχει παραδοθεί στις επιταγές των Αμερικάνων και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών μετατρέποντας τη χώρα σε ένα απέραντο οπλοστάσιο, μια μεγάλη αποθήκη πυρηνικών. Ο λαός μας δεν έχει ανάγκη από κανέναν προστάτη, ο λαός μας δεν κινδυνεύει από κανέναν άλλο λαό της περιοχής παρά μόνο από τον επικίνδυνο ανταγωνισμό των αστικών τάξεων των γειτονικών χωρών, την πολιτική της εκμετάλλευσης από το ντόπιο κεφάλαιο και τις επιδιώξεις των ιμπεριαλιστών.

Ο φτωχός λαός, οι εργαζόμενοι και η νεολαία έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά με την ανεργία, τις απολύσεις, τη φτώχια και την εκμετάλλευση. Όσο και να χρυσώνουν το χάπι με αναπτυξιακές κορώνες οι κυβερνητικοί παράγοντες, όσο και να υπόσχεται αλλαγή η αστική αντιπολίτευση, κοινό στοιχείο της πολιτικής τους αποτελεί η ιμπεριαλιστική εξάρτηση και η καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Η περιοχή μας δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από τους πολεμικούς σχεδιασμούς των Νατοϊκών . Η πυρηνική αναβάθμιση της βάσης του Αράξου είναι και αυτή με τη σειρά της κομμάτι της στρατιωτικής ενίσχυσης του αμερικάνικου οπλοστασίου. Ο κίνδυνος ενός ατυχήματος σε μία εξαιρετικά σεισμογενής περιοχή δεν είναι διόλου απίθανος , γι’ αυτό ο λαός πρέπει να επαγρυπνεί προβάλλοντας την αντίσταση στα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία απευθύνει κάλεσμα στον εργαζόμενο κόσμο της περιοχής, στη νεολαία και την αγροτιά να μπουν στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον ιμπεριαλισμό. Να δυναμώσει το αντιΝατοϊκό ρεύμα στους κόλπους του λαού για να μπλοκάρουμε τον πόλεμο και να προβάλλουμε τη φιλία των λαών της περιοχής. Μόνο με τον κοινό αγώνα μπορούμε να καταφέρουμε την Ειρήνη στην περιοχή και το Ψωμί για τους λαούς της.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΑΞΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΗ 11:30

προσυγκέντρωση-αναχώρηση πλ. Τριων Συμμαχων στις 10:00″

 


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    10 Νοεμβρίου 2018

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία