Απάντηση Διοίκησης Νοσοκομείου στην ανακοίνωση της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Κέρκυρας.

Υγεία Απάντηση Διοίκησης Νοσοκομείου στην ανακοίνωση της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Κέρκυρας.

Απάντηση με δελτίο τύπου έδωσε σήμερα η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας στην ανακοίνωση της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών.

Η απάντηση έχει ως εξής: «Ο πρόεδρος της ένωσης νοσοκομειακών ιατρών καλό θα είναι να μας διευκρινίσει τελικά, ποιους νοσοκομειακούς ιατρούς ακριβώς εκπροσωπεί. Αυτό καθώς σε δελτίο τύπου με τον βαρύγδουπο τίτλο “απλήρωτοι οι επικουρικοί ιατροί”, θέτει ερωτήματα προς τη διοίκηση του νοσοκομείου, εκ των οποίων προκύπτει ότι τελικά δεν γνωρίζει αν και πόσοι γιατροί ιατροί είναι απλήρωτοι για εφημερίες στο νοσοκομείο μας.

Όσο για τους τρεις μόνο συνάδελφους (εκ του συνόλου των 33 επικουρικών ιατρών- σε σύνολο 102 ειδικευμένων ιατρών του νοσοκομείου) που βρίσκονται σε αυτή τη θέση σε σχέση με την αποπληρωμή των εφημεριών του τελευταίου διμήνου, ενημερώνουμε τους πολίτες, ότι οι ίδιοι οι γιατροί, έχουν ενημερωθεί από τη διοίκηση:

– τόσο για τις λεπτομέρειες του ζητήματος, μέχρι την εκδίκαση της έφεσης του υπουργείου υγείας στο ελεγκτικό συνέδριο. (μέχρι τώρα δεν έχει γίνει καμία πράξη του επιτρόπου επί του θέματος)

– όσο και για το τι μέλει γενέσθαι έως τη λήξη της σύμβασης τους στο τέλος Δεκεμβρίου, αλλά και άμεση την επαναπροκήρυξη της θέσης τους που θα ακολουθήσει εντός Ιανουαρίου ώστε να επανατοποθετηθούν εντός Ιανουαρίου στις θέσεις τους.

Ας μιλήσουμε λοιπόν για την κατάρρευση του νοσοκομείου….

Για τις αλχημείες και την προπαγάνδα που αναφέρεται στο ίδιο δελτίο τύπου, δε χρειάζεται να απαντήσει κάποιος, πέρα από τα νούμερα:

– 25% αύξηση του ειδικευμένου ιατρικού προσωπικού σε 2 μόλις χρόνια (επιπλέον 23 νέοι ειδικευμένοι γιατροί στο νοσοκομείο)

– Άλλες 10 μόνιμες θέσεις ιατρών σε αναμονή διορισμού

– Νέα τμήματα και ενίσχυση λειτουργίας βασικών μονάδων (οργανωμένο τμήμα επειγόντων, αύξηση κλινών μονάδας εντατικής θεραπείας, ενίσχυση μονάδας νεφρού),

– Επαναλειτουργία τακτικών ραντεβού για εξετάσεις αίματος.

– Νέος εξοπλισμός (μαγνητικός τομογράφος, μέτρηση οστικής πυκνότητας, ψηφιακός μαστογράφος,),

– Αύξηση χειρουργικών επεμβάσεων κατά 24% το τελευταίο έτος,

– Αύξηση συνεδριών χημειοθεραπείας κατά 15%, το τελευταίο έτος

– Εκ νέου ένταξη σε πρόγραμμα προμηθειών νέου αξονικού τομογράφου.

– Πλήρης αναβάθμιση του αρχείου.

– Συνεργασίες με κοινωνικούς φορείς

– Δωρεάν πρόσβαση όλων των ανασφάλιστων και άλλα πολλά…

Όλα αυτά εν μέσω μνημονίου.. Για τέτοια κατάρρευση μιλάμε…».


Πηγή