Απεργία των εκπαιδευτικών την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου.

Κοινωνία Απεργία των εκπαιδευτικών την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου.

Απεργία έχουν εξαγγείλει την Τετάρτη οι καθηγητές Γυμνασίων-Λυκείων, ενώ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10 π.μ. στα Γενικά Λύκεια Κέρκυρας, με κυρίαρχο αίτημα την απόσυρση του «Νέου Εξεταστικού» και του «Νέου Λυκείου».

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας έχει ως εξής: «Η κατάσταση μέσα στην οποία ζούμε και εργαζόμαστε δεν είναι μόνο έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων συμφωνεί και συμβάλλει με κάθε τρόπο στην κατεύθυνση αυτή. Γι αυτό ψήφισαν και στηρίζουν όλους τους αντιλαϊκούς και αντιεκπαιδευτικούς νόμους . Συνοδοιπόροι σε αυτήν την τακτική η πλειοψηφία των παλιών και νέων δυνάμεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού, που αποπροσανατολίζει το μαζικό λαϊκό κίνημα.
Στις 10 Οκτώβρη στη ΓΣΕΕ σε κοινό σχέδιο και με μοιρασμένους ρόλους έκαναν τα πάντα, ώστε να μην υπάρξει ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, γιατί αυτό βολεύει την κυβέρνηση και την μεγαλοεργοδοσία.
Στις 14 Νοέμβρη όταν αποφάσισαν τη συμμετοχή τους μια σειρά συνδικάτα του ιδιωτικού τομέα (π.χ. Εργατικό Κέντρο Αθήνας), οι δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού, ολοκλήρωσαν το σχέδιο υπονόμευσης και ακύρωσης της ΕΝΙΑΙΑΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ αποφασίζοντας απεργία στη ΓΣΕΕ για τις 28 Νοέμβρη!
Δεν είναι πρώτη φορά που διακρίνονται στο παιχνίδι της υπονόμευσης. Τα ίδια έκαναν και όταν ψηφίζονταν ο απεργοκτόνος νομός.

Στις 14 Νοέμβρη απεργούμε για:
– Την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του σχολείου
– Την κατάργηση όλων των αντιεκπαιδευτικών νόμων Την απόσυρση του «Νέου Εξεταστικού» και του «Νέου Λυκείου»
– Την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων
– Για μόνιμους διορισμούς
– Για κάλυψη όλων των κενών
– Ενάντια στα 27αρια τμήματα γενικής παιδείας και προσανατολισμού
– Για την μη έγκριση ολιγομελών τμημάτων».


Πηγή