Απορριμματοφόρα «παγίδες θανάτου» στο Αγρίνιο (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Κατάληψη στο αμαξοστάσιο Αγρινίου

Απορριμματοφόρα «παγίδες θανάτου» στο Αγρίνιο

Θύμιος Κομματάς: «Πρόκειται για εργατικά εγκλήματα». Κίνδυνο θάνατο αποτελούν απορριμματοφόρα του Δήμου Αγρινίου που είναι σε καθημερινή χρήση από το 1996. Διττή η χθεσινή κινητοποίηση για τους εργαζόμενους του Δήμου Αγρινίου. Τι ζητάνε από το υπουργείο Εργασίας

Χθες δεν πραγματοποιήθηκε αποκομιδή απορριμμάτων στους Δήμους Αγρινίου, Ακτίου – Βόνιτσας, Αμφιλοχίας, Θέρμου και Ξηρομέρου καθώς τα αμαξοστάσια παρέμειναν κλειστά μετά από απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα απανωτά θανατηφόρα ατυχήματα στις υπηρεσίες καθαριότητας σε δήμους.

Ωστόσο στον Δήμο Αγρινίου υπάρχει και έτερος λόγος για το κλείσιμο του αμαξοστασίου που αφορά την ασφάλεια των υπαλλήλων σε καθημερινή βάση και γι αυτό χθες το πρωί οι υπάλληλοι συγκεντρώθηκαν στο αμαξοστάσιο ως ένδειξη διαμαρτυρίας και για κινητοποίηση. Οι υπάλληλοι του τομέα αντιμετωπίζουν καθημερινά τον κίνδυνο λόγω του απαρχαιωμένου στόλου των απορριμματοφόρων. Μάλιστα δύο από τα απορριμματοφόρα είναι από το 1996 και είναι σε καθημερινή χρήση!

Ο Πρόεδρος του τοπικού Συλλόγου ΟΤΑ Θύμιος Κομματάς χαρακτήρισε την κατάσταση ως «εργατικά εγκλήματα» και τόνισε: «ο στόλος των απορριμματοφόρων στον Δήμο Αγρινίου είναι απαρχαιωμένος. Ειδικά δύο απορριμματοφόρα που διαθέτει ο Δήμος είναι από το 1996. Ζητάμε από το υπουργείο Εργασίας να δίνονται τα μέσα ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) και την ενεργοποίηση της υφιστάμενης νομοθεσίας για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζόμενων. Συμμετείχαμε στην πανελλαδική κινητοποίηση ως ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας, θυμού και αγανάκτησης για τις τραγικές απώλειες συναδέλφων μας κατά την εκτέλεση του καθήκοντος».

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

aporrimmatofora (3)
Τα απορριμματοφόρα του 1996

aporrimmatofora (2)

aporrimmatofora (1)
Από την χθεσινή κατάληψη στο αμαξοστάσιο


Πηγή