Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου: «Κλειστόν»…μέχρι νεοτέρας

Κλειστό βρήκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο του Πύργου όσοι επιχείρησαν να το επισκεφθούν χθες το πρωί. Και έτσι θα παραμείνει μέχρι – τουλάχιστον – την ολοκλήρωση των διαδικασιών πρόσληψης εποχικού φυλακτικού προσωπικού από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας.

Το Υπουργείο Πολιτισμού, αν και γνώριζε ότι υπάρχει αυτός ο κίνδυνος, ενέκρινε μικρότερο αριθμό προσωπικού, με αποτέλεσμα, ακόμα και τότε, να είναι αμφίβολο αν θα καταφέρει να επαναλειτουργήσει το Μουσείο.

Μετά τη λήξη των συμβάσεων του εποχικού προσωπικού, που είχε προσληφθεί στις αρχές της Άνοιξης για την κάλυψη των αναγκών λειτουργίας των Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων της Ηλείας με διευρυμένο ωράριο, το μόνιμο προσωπικό δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες λειτουργίας των Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων της Ηλείας. Κι αυτό γιατί, κάθε χρόνο, ο αριθμός τους μειώνεται λόγω των αφυπηρετήσεων και της μη πλήρωσης των οργανικών θέσεων με μόνιμο προσωπικό. «Το πρόβλημα στην Ηλεία – και σε όλη την Ελλάδα δηλαδή – είναι έντονο γιατί έχουμε έξι μουσεία και δεν έχει προσληφθεί μόνιμο προσωπικό, ενώ συνταξιοδοτούνται συνεχώς εργαζόμενοι. Και φέτος, έφυγαν αρκετοί συνάδελφοί», εξηγεί στην εφημ. «Πατρίς» η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας, Δρ Ερωφίλλη – Ίρις Κόλλια.

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση της εφ.«Πατρίς»


Πηγή