Αθηνά Τραχήλη: «Υπόσχονται ότι μπορεί να υποσχεθεί»


«Το αντιληφθήκαμε και από την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού κ. Σπίρτζη στην Πάτρα. Η έως πρότινος εξαφανισμένη απ’ την Αχαΐα κυβέρνηση ξαναβρήκε τον δρόμο προς την περιοχή, προφανώς διότι στον ορίζοντα την περιμένει μια εκλογική αναμέτρηση όπου οι δημοσκοπήσεις προοιωνίζονται μια εκκωφαντική, γι’ αυτήν, ήττα.

Ξαφνικά πρωθυπουργός και υπουργοί ανακάλυψαν το δόγμα του «Ναι». Ναι σε όλα, ναι σε κάθε διεκδίκηση, αρκεί να καταλήγει σε εκλογικούς πόντους. Χωρίς, φυσικά, ν’ απαντάται το ερώτημα γιατί η συρροή των προεκλογικών καταφάσεων δεν ήρθε νωρίτερα και -το σπουδαιότερο- ποιες εγγυήσεις δίνονται ώστε αυτές οι καταφάσεις να μετουσιωθούν σε έργα.

Καμία εγγύηση, επί της ουσίας. Όλα αυτά γίνονται, με κορυφή το κρεσέντο παροχολογίας και υποσχεσιολογίας της περασμένης εβδομάδας, για να κερδηθεί χρόνος και να παραπλανηθούν οι λίγοι που ακόμα διατηρούν ένα κομμάτι ευπιστίας απέναντι στα λεγόμενα των κυβερνώντων.

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ γνωρίζουν ότι χάνουν το τρένο. Και υπόσχονται ό,τι μπορεί να υποσχεθεί… Γνωρίζουν ότι η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων έχει πειστεί ότι η νυν κυβέρνηση, όσο παραμένει στη θέση της, μόνο κακό μπορεί να προξενήσει στη χώρα. Τόσο κακό ώστε ακόμα και οι πολύχρονες θυσίες μας να πάνε στράφι στ’ όνομα των προεκλογικών τακτικισμών της.

Το βαρύ κλίμα δεν αναστρέφεται. Οι πολίτες γνωρίζουν ότι μόνο ψύχραιμες και λογικές φωνές, πολιτικά πρόσωπα με τα πόδια τους στη γη, με ρεαλισμό, αίσθηση της πραγματικότητας και των αναγκών της, επεξεργασμένο σχέδιο και σύγχρονη αντίληψη για το πως λειτουργεί ένα κράτος, μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα σε μια πορεία πραγματικής ανάκαμψης.

Αυτός είναι ο λόγος που τα διψήφια ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας και η υψηλή αποδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο βαδίζουμε προς τις κάλπες και όποτε στηθούν αυτές, θα διευρύνονται.»

*Η Αθηνά Τραχήλη είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.


Πηγή