Μπαξεβανάκης: «Δύο συν ένα πανεπιστήμια στην Ηλεία»

Ανακοίνωση σχετικά με τον υπό σχεδιασμό χάρτης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ηλεία εξέδωσε ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖα και πρώην υφυπουργός Παιδείας, Δημήτρης Μπαξεβανάκης. Όπως αναφέρει, ο σχεδιασμός προβλέπει παραμονή του τμήματος Γεωπονίας στην Αμαλιάδα συν δύο ΑΕΙ στον Πύργο, ένα ΜΜΕ και ένα Μουσειολογίας.

«Με αφορμή δημοσιεύματα σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, που δημιουργούν κλίμα ανησυχίας στους πολίτες, διευκρινίζουμε τα παρακάτω:

Εντός των επόμενων εβδομάδων ολοκληρώνεται η επεξεργασία του νέου ακαδημαϊκού χάρτη στη Δυτική Ελλάδα από την κοινή επιτροπή Πανεπιστημίου Πατρών και ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. Στη συνέχεια το Υπουργείο Παιδείας, συνεξετάζοντας και τις απόψεις που έχουν διατυπώσει οι φορείς της περιοχής, θα οριστικοποιήσει τις αποφάσεις του.

Δεδομένα είναι τα εξής:

Δημιουργούνται δύο πανεπιστημιακά τμήματα, ένα Μουσειολογίας και ένα Μέσων Ενημέρωσης, στον Πύργο. Διατηρείται το τμήμα Γεωπονίας στην Αμαλιάδα.

Όταν ολοκληρωθεί και ανακοινωθεί ο σχεδιασμός, θα μπορέσουν όλοι οι πολίτες να συγκρίνουν μεταξύ της αναπτυξιακής σημερινής πρότασης και του εγκληματικού σχεδίου “Αθηνά” του 2013, της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και όσων το υλοποίησαν».


Πηγή