Black Friday σε χαλαρούς… ρυθμούς στο Αγρίνιο

Οι προσφορές των προηγούμενων ημερών «απέτρεψαν» τον πανικό

Πως περιγράφουν την χθεσινή ημέρα έμποροι της περιοχής

Το αμερικάνικο έθιμο που τείνει πλέον να μετατραπεί σε εμπορικό θεσμό στην Ελλάδα έλαβε χθες σάρκα και οστά. Τα προηγούμενα δύο χρόνια όσες επιχειρήσεις συμμετείχαν, , έβλεπαν τα ταμεία τους να γεμίζουν. Φέτος όμως η Black Friday ατόνησε σε μεγάλο βαθμό, καθώς όλες τις προηγούμενες ημέρες οι επιχειρήσεις είχαν βάλει προσφορές.

O Γιώργος Μακρής, διευθυντής πολυκαταστήματος στον πεζόδρομο της Παπαστράτου ανέφερε: «φέτος η black Friday ξεκίνησε σχετικά νωρίς, από την Δευτέρα δηλαδή. Ο καταναλωτής αγκάλιασε την ενέργεια αυτή από την πρώτη στιγμή. Είμαστε στα ίδια επίπεδα με πέρσι, αλλά πολύ πιο ανεβασμένοι όλη την εβδομάδα».

Ο Μπάμπης Γιαννόπουλος που διατηρεί τοπική επιχείρηση τόνισε: «το ξενόφερτο προϊόν που έκανε την εμφάνισή του εδώ και δύο χρόνια στην τοπική αγορά του Αγρινίου δεν περίμενε κανένας να εξελιχθεί με τον τρόπο αυτό. Ο κόσμος το αποδέχθηκε και η Black Friday αποτελεί τόνωση για την αγορά και βοήθησε ότι ξεκίνησε από την αρχή της εβδομάδας. Ο θεσμός αυτός ήρθε για να μείνει και εξυπηρετεί και τους επιχειρηματίες. Προσοχή ωστόσο στην σύγκριση των τιμών».

Η Ευαγγελία Ζανιά, υπεύθυνη καταστήματος σχολίασε: «θεωρώ πως φέτος η κίνηση δεν ήταν τόσο μεγάλη όσο πέρυσι. Τα πράγματα είναι πιο πεσμένα. Τις προηγούμενες ημέρες το Αγρίνιο ήταν νεκρό, αλλά σήμερα (χθες) καταγράφεται κίνηση στην αγορά και υπάρχει τόνωση της τάξεως του 20%».

Ο Αθανάσιος Τσούνης που διατηρεί τοπική επιχείρηση υποστήριξε: «φέτος σαν τρίτη χρονιά της Black Friday βλέπω πως αρκετός κόσμος βγήκε από τις προηγούμενες μέρες για ψώνια γιατί φέτος η Black Friday έγινε κυρίως τριήμερο, αλλά και εβδομάδα. Σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα που η κίνηση στα καταστήματα ήταν πεσμένη, αυτές τις ημέρες λόγω Black Friday υπάρχει μεγαλύτερη κίνηση. Πήραμε μια μικρή «ανάσα» που δεν μπορεί πιθανότατα να προσδιοριστεί σε ποσοστό».

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»


Πηγή