Δάφνη: 1.700 μέτρα για να… ξεδιψάσουν! – Τρίτη εβδομάδα χωρίς νερό οι 60 κάτοικοι


ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ
ΤΗΣ ΔΑΦΝΗΣ…

Δεν έχει τέλος η περιπέτεια με την υδροδότηση της Δάφνης Βουπρασίας, αφού παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης που αντικατέστησε το Σαββατοκύριακο 700 μέτρα αγωγού, το πρόβλημα δεν λύθηκε..

Οι περίπου 60 κάτοικοι του χωριού το τελευταίο διάστημα είχαν δεινοπαθήσει αλλά και κάποιοι δεν άντεχαν οικονομικά να αγοράζουν κάθε μέρα εξάδες εμφιαλωμένου νερού για τις ανάγκες τους. Η οριστική λύση φάνηκε αν δίνεται το Σάββατο το πρωί με την τοποθέτηση αγωγού 700 μέτρων σε χρόνο ρεκόρ, αλλά το απόγευμα η αισιοδοξία έγινε απογοήτευση. Προφανώς και το υπόλοιπο δίκτυο των περίπου 1000 μέτρων είναι βουλωμένο και έτσι το νερό δεν φθάνει στην Δάφνη.

Ο αντιδήμαρχος Χρήστος Παλαιολόγος που έχει «κατασκηνώσει» στην περιοχή ζήτησε από την Πυροσβεστική υπηρεσία να γεμίσει τον υδατόπυργο για να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι που για μπαίνουν στην τρίτη εβδομάδα χωρίς νερό!

Ο αντιδήμαρχος Χρήστος Παλαιολόγος που όλο το Σάββατο βρισκόταν στη Δάφνη δήλωσε:

“Αντικαταστήσαμε από τον Δήμο 700 μέτρα αγωγού αντί 200 αλλά διαπιστώνουμε ότι είναι βουλωμένο και το υπόλοιπο δίκτυο που σημαίνει πρέπει να αλλάξουμε και τα υπόλοιπα 1000 μέτρα. Παραγγείλαμε τον αγωγό Φ90 με πίετη 10 atm από την Αθήνα, ήρθε το Σάββατο πρωί και από τις 11 το πρωί του Σαββάτου μέχρι και την Κυριακή το μεσημέρι, καταφέραμε να τον τοποθετήσουμε. Ο αγωγός όπως ξέρετε είναι παλιός και θα έπρεπε ήδη να είχε αποκατασταθεί από χρόνια. Θέλω να ευχαριστήσω τον εργολάβο Βασίλη Λέζη που ήρθε από την Αχαϊα, σχεδόν αφιλοκερδώς για να προσφέρει με το JCB του εργασία. Δεν είναι εύκολο ένα σκάμα 700 μέτρα. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον υπάλληλο του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης Παναγιώτη Βέρρα ο οποίος μόλις διαπίστωσε το πρόβλημα και είδε την ταλαιπωρία των κατοίκων της περιοχής, προσφέρθηκε να εργαστεί όσες ώρες χρειαστούν για να αποκατασταθεί η ζημιά. Είναι εργαζόμενος με ευαισθησίες και τον ευχαριστούμε δημοσίως .Ο Δήμος θα παραγγείλει αγωγό 1000 μέτρα για να αποκατασταθεί η υδροδότηση στο χωριό”


Πηγή