Δεύτερη μέρα περιοδείας στην Ηλεία για Φαρμάκη (PHOTOS-VIDEO)

Δεύτερη μέρα περιοδείας η χθεσινή για τον περιφερειακό σύμβουλο και υποψήφιο περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, ο οποίος συναντήθηκε το πρωί με τους δημάρχους Πηνειού και Ανδραβίδας-Κυλλήνης, επισκέφθηκε τον ΤΟΕΒ Γαστούνης και το μεσημέρι επισκέφθηκε τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας στον Πύργο, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο Δημήτρη Δημητρουλόπουλο και μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Ο κ. Φαρμάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του από τις συναντήσεις στον νομό, στάθηκε στην ανάγκη στενής συνεργασίας μεταξύ των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης για την αξιοποίηση των πόρων που διαχειρίζεται η περιφέρεια και υπογράμμισε τη σπουδαιότητα του πρωτογενούς τομέα στην ανάπτυξη.

«Η αγροτική παραγωγή είναι αιχμή του δόρατος για την ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας και είχαν την ευκαιρία να ακούσω και να συζητήσω με πολίτες και φορείς για την έλλειψη υποδομών στο αρδευτικό», ανέφερε ο κ. Φαρμάκης και ακολούθως αναφέρθηκε στη συνάντηση με τους συναδέλφους του.

«Ο δικηγορικός κλάδος δεν μπορεί παρά να είναι πρωταγωνιστής σε επίπεδο πρωτοβουλιών αλλά και σε επίπεδο “θεσμικοποίησης” όλων των δημοκρατικων θεσμών της χώρας. Στην περιφέρειά μας όλοι οι σύλλογοι παίρνουν τέτοιες πρωτοβουλίες τόσο σε επίπεδο ενημέρωσης, όσο και σε επίπεδο εξεύρεσης λύσεων, και θεωρώ ότι θα έχουμε πολύ καλή συνεργασία.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας, Δημ. Δημητρουλόπουλος, εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη του κ. Φαρμάκη και για τη συζήτηση που έγινε σχετικά με όλα τα σημαντικά ζητήματα.

«Με χαρά υποδεχθήκαμε στα γραφεία του συλλόγου τον κ. Φαρμάκη καταρχάς ως έναν συνάδελφο με τον οποίο μοιραζόμαστε κοινές αγωνίες και προβληματισμούς για την πορεία του κοινού μας λειτουργήματος και την πορεία της δικαιοσύνης στην περιοχή μας και ευρύτερα. Πρωτίστως όμως τον υποδεχθήκαμε ως έναν νέο άνθρωπο που προέρχεται από την περιφέρειά μας και ο οποίος θέλει να καταθέσει τη δική του πρόταση για τον τρόπο με τον οποίο η Δυτική Ελλάδα μπορεί να αναπτυχθεί και να βρίσκεται στη θέση που της αξίζει και της αρμόζει. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε κυρίως θέματα της ΠΕ Ηλείας που μας αγγίζουν ιδιαίτερα και τον ευχαριστούμε για αυτό», ανέφερε.

Το πρωί επισκέφθηκε την Γαστούνη όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Πηνειού κ. Αλέξιο Καστρινό και συζήτησαν για τα προβλήματα της περιοχής και για τους τρόπους με τους οποίους η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα μπορούσε να συμβάλει στην ουσιαστική αντιμετώπισή τους.

Αντίστοιχη συνάντηση είχε στα Λεχαινά ο κ. Φαρμάκης και με τον Δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Ναμπίλ Ιωσήφ Μοράντ. Οι συναντήσεις του υποψηφίου Περιφερειάρχη με τους Δημάρχους Πηνειού και Ανδραβίδας- ήταν πολύ ουσιαστικές και προσέφεραν στον κ. Φαρμάκη μια σαφή εικόνα των ζητημάτων στα οποία θα πρέπει να δώσει προτεραιότητα η νέα Περιφερειακή Αρχή στις περιοχές αυτές μετά τις εκλογές του ερχόμενου Μαΐου.

Στην Γαστούνη ο κ. Φαρμάκης συναντήθηκε επίσης με τα στελέχη του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) Γαστούνης, όπου και συζητήθηκε το πρόβλημα που δημιουργείται στην πρωτογενή παραγωγή της περιοχής από την έλλειψη υποδομών στα συστήματα άρδευσης, καθώς το σύστημα άρδευσης με καναλέτα που χρησιμοποιείται είναι παρωχημένο και χρησιμοποιούταν προ πενήντα ετών. Με δεδομένο ότι η απώλεια ύδατος στο σύστημα άρδευσης φτάνει το 50%, υπήρξε εκτενής συζήτηση σχετικά με τους τρόπους εξοικονόμησης πόρων και υιοθέτησης εναλλακτικών και πολύ πιο αποδοτικών τρόπων άρδευσης.

Στον Πύργο επίσης ακολούθησε μια συνάντηση με τον Δασάρχη Πύργου κ. Παναγιώτη Λάττα, όπου συζητήθηκαν θέματα της υπηρεσίας του, αυτή η πολύ γεμάτη δεύτερη ημέρα επίσκεψης του Υποψηφίου Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη στην Ηλεία έκλεισε με συνάντηση που είχε στην Αμαλιάδα με την διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης.

Δείτε φωτογραφίες από την περιοδεία του στην Ηλεία:


Πηγή