Δεσμεύσεις Σπιρτζή για επέκταση του Φράγματος στη Δυτική Αχαΐα, οδική πρόσβαση στην Κ.Αχαΐα από την Πατρών-Πύρ […]


Στην ευρεία σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας…

…στην Πάτρα, παρουσία του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, έλαβε μέρος ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας, τον οποίο εκπροσώπησε ο αναπληρών Δήμαρχος Θανάσης Ραυτακόπουλος, λόγω της απουσίας του Δημάρχου κ. Χρήστου Νικολάου στο εξωτερικό.

Ο Δήμος έθεσε υπόψη του υπουργού, θέματα που τον αφορούν, σε μία συζήτηση που διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, ενώ διαπιστώθηκε η δρομολόγηση λύσεων με καλύτερες προϋποθέσεις.

Ειδικότερα ο κ. Ραυτακόπουλος ζήτησε:

– Την επέκταση του Φράγματος Πείρου – Παραπείρου και στον υπόλοιπο Δήμο Δυτικής Αχαΐας, για την υδροδότηση των Δημοτικών Ενοτήτων Μόβρης – Λαρίσου, μέσω διάδοχου έργου από το ΕΣΠΑ
Ο κ. Σπίρτζης απάντησε θετικά, λέγοντας πως το έργο θα προχωρήσει.

Σε ότι αφορά τη συνδιαχείριση του Φράγματος, στο πλαίσιο πρότασης-σχεδίου του υπουργείου για συμμετοχή και του Δήμου Δυτικής Αχαΐας σε διαδημοτικό-κρατικό Φορέα, ο κ. Ραυτακόπουλος τόνισε: «Θα μελετήσουμε την πρόταση, η οποία φαίνεται καλή και θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας ή και τις διαφωνίες μας, στο χρονικό περιθώριο της προσεχούς 3ετίας».

– Τη διασφάλιση Εισόδου-Εξόδου από το νέο αυτοκινητόδρομο Πατρών-Πύργου, στο ύψος του σημερινού Κόμβου Κάτω Αχαΐας, για πρόσβαση στην έδρα του Δήμου Δυτικής Αχαΐας που δεν προβλέπεται στη μελέτη.
Ο κ. Σπίρτζης επαναβεβαίωσε παλιότερη δέσμευσή του προς τον Δήμαρχο κ. Χρήστο Νικολάου, ότι θα υπάρχει πρόσβαση (χωρίς μπάρες), ενώ σημείωσε ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για λειτουργία Σταθμού Διοδίων κατά μήκος του δρόμου.

– Τη Σιδηροδρομική Σύνδεση με τον Κρατικό Αερολιμένα Αράξου. Ο υπουργός, αν και θεωρεί το αίτημα δύσκολο να ικανοποιηθεί, δεσμεύτηκε πως θα μελετηθεί, από τις υπηρεσίες της ΕΡΓΟΣΕ εκ νέου.

– Την εκτέλεση άμεσων αντιπλημμυρικών έργων.

Ο Θανάσης Ραυτακόπουλος επεσήμανε στον υπουργό: «Μας καίει το θέμα. Θα πρέπει να γίνουν όσο πιο γρήγορα γίνεται. Το ίδιο και σε κακοτεχνίες ή ξεπερασμένες υδραυλικές μελέτες 20ετίας στο νέο δρόμο Πατρών-Πύργου, οι οποίες δεν συνάδουν με τις αλλαγμένες πλέον καιρικές συνθήκες ή και την κατακράτηση φερτών υλικών από τον ορεινό όγκο»,

Ο κ. Σπίρτζης και ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Κατσιφάρας, συμφώνησαν απόλυτα και θα συνεργαστούν για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Δυτικής Αχαΐας.


Πηγή