ΔΕΥΑ Κέρκυρας: Στον δρόμο 22 εργαζόμενοι.

Δήμος Κέρκυρας ΔΕΥΑ Κέρκυρας: Στον δρόμο 22 εργαζόμενοι.

Στον δρόμο είναι από τις 19 Νοεμβρίου 23 εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ μετά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων.

Η υπόθεση ξεκινά το 2004 όταν γίνεται η πρόσληψη των 10 πρώτων εργαζομένων, το 2016 γίνεται πρόσληψη ακόμα δυο εργαζομένων και στην συνέχεια άλλων 10.

Το 2014 είχαν απολυθεί για πρώτη φορά. Τότε από τους 24 οι μισοί προσέφυγαν σε εργολαβίες με μπλοκάκι και οι άλλοι μισοί δούλεψαν υπέρ-εργολαβία σε εργολάβους.

Τον Ιούλιο του 2017 και ενώ οι εργαζόμενοι διεκδικούν την επαναπρόσληψη τους ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Παυλίδης ανακοινώνει ότι ”στη δουλειά τους επιστρέφουν οι 24 απολυμένοι της ΔΕΥΑΚ».

Όπως τόνιζε: «Στο πολυνομοσχέδιο του εν λόγω Υπουργείου «Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.). Ρυθμίσεις σχετικές με την οργάνωση, τη λειτουργία, τα οικονομικά και το προσωπικό των Ο.Τ.Α.. Ευρωπαϊκοί Όμιλοι Εδαφικής Συνεργασίας. Μητρώο Πολιτών και άλλες διατάξεις», το οποίο ψηφίστηκε την Τετάρτη (26/7) στη Βουλή, αποκαθίσταται μια τεράστια αδικία που είχε προκληθεί σε βάρος αρκετών εργαζομένων των ΔΕΥΑ. Με σαφή, λοιπόν, διάταξη σε άρθρο του νέου ν/σ, καλύπτεται πλήρως το νομοθετικό κενό που είχε δημιουργηθεί στον νόμο 3852/2010. Αμέσως μετά τη δημοσίευση του νομοσχεδίου στο ΦΕΚ, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, σε συνεργασία με το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ, έτσι ώστε να δρομολογηθεί ομαλά και οριστικά η επαναπρόσληψή τους. Εύχομαι η διαδικασία αυτή να ολοκληρωθεί σύντομα και επιτυχώς, όπως επίσης εύχομαι καλή συνέχεια στο έργο τους ως προσωπικό μιας ευαίσθητης νευραλγικής Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Κέρκυρας όπως είναι η ΔΕΥΑΚ».

Μετά από αυτή την εξέλιξη τον Οκτώβριο του 2017 στέλνονται τα πρώτα εντάλματα για να πληρωθούν, στον Επίτροπο ο οποίος τέλη Δεκεμβρίου δεν τα κάνει δεκτά. Οι 22 εργαζόμενοι (2 είχαν παραιτηθεί) προχωρούν σε ασφαλιστικά μέτρα όπου δίνεται προσωρινή διαταγή πληρωμής.

Ωστόσο πριν λίγες ημέρες σύμφωνα με τις πληροφορίες η απόφαση του δικαστηρίου δεν κάνει δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα.

Μιλώντας στο Corfutv ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Παυλίδης υποστήριξε ότι: «δεν εγκαταλείπω την προσπάθεια μου. Μαζί με την Ομοσπονδία των εργαζομένων στις ΔΕΥΑ και τον δικηγόρο τους σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία θα βρούμε λύση. Ενδεχομένως και με προκήρυξη ενισχυμένη μοριοδότησης με βάση την προϋπηρεσία τους».


Πηγή