Διασύνδεση του ΤΕΙ Αμαλιάδας με την τοπική κοινωνία (PHOTOS)

Την ενημέρωση έκαναν ο πρόεδρος του Συλλόγου των φοιτητών Γιάννης Μάρκου, ο αντιπρόεδρος Ηρακλής Καρράς και οι φοιτητές Παναγιώτης Μπάτζιος και Ιωάννης Αποστολόπουλος

Πράξη κάνουν οι φοιτητές του ΤΕΙ Τεχνολόγων Γεωπόνων στην Αμαλιάδα την διασύνδεση του Τμήματός τους με την τοπική κοινωνία και δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στον τομέα της εκπαίδευσης και στην προσέλκυση νέων που θα επιλέξουν το συγκεκριμένο αντικείμενο για τις σπουδές τους και την μετέπειτα επαγγελματική τους ενασχόληση.

Στο πλαίσιο αυτό ο Σύλλογος φοιτητών πραγματοποίησε επίσκεψη στο 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας, στο οποίο λειτουργεί τομέας γεωπονίας, και διοργάνωσε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση.

Στην ενημέρωση συμμετείχαν οι μαθητές του τομέα γεωπονίας του 2ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας

Δεξαμενή άντλησης φοιτητών

Με δεδομένο ότι και το 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας δίνει μεγάλη βαρύτητα στην άρτια εκπαίδευση των μαθητών του, προκειμένου να αποκτήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια που θα τους βοηθήσουν στην επαγγελματική τους εξέλιξη, δεν περιορίζεται αμιγώς στην διδακτική ύλη του σχολείου αλλά επιδιώκει την διεύρυνση των οριζόντων τους υλοποιώντας πολλές δράσεις.

Είναι άλλωστε γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια ο τομέας γεωπονίας αποτελεί το μεγάλο ατού του σχολείου, το οποίο αποτελεί πλέον μία μεγάλη δεξαμενή άντλησης φοιτητών για το ΤΕΙ της Αμαλιάδας.

Έτσι διοργανώθηκε η ενημερωτική εκδήλωση που είχε ως αντικείμενο την άμπελο, προκειμένου να μάθουν τα παιδιά όσο το δυνατόν περισσότερα αναφορικά με την συγκεκριμένη καλλιέργεια, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να προχωρήσουν στην συνέχεια στην εφαρμογή στην πράξη.

Οι φοιτητές προέβαλαν και βίντεο με σχετικές εικόνες

Μίλησαν για το αμπέλι

Στο σχολείο βρέθηκαν ο πρόεδρος του Συλλόγου των φοιτητών Γιάννης Μάρκου, ο αντιπρόεδρος Ηρακλής Καρράς και οι φοιτητές Παναγιώτης Μπάτζιος και Ιωάννης Αποστολόπουλος, οι οποίοι μίλησαν στους μαθητές για την εγκατάσταση, τον πολλαπλασιασμό και το κλάδεμα της αμπέλου, με την ταυτόχρονη προβολή σχετικών εικόνων σε ένα βίντεο που είχαν επιμεληθεί οι ίδιοι οι φοιτητές.

Παράλληλα, οι φοιτητές δώρισαν στο σχολείο δέκα ήμερες ποικιλίες αμπέλου επιτραπέζιες, καθώς και μία άγρια για εργαστηριακούς λόγους και προσέφεραν στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και μία ελιά ως ένδειξη καλής φιλίας και συνεργασίας.

«Θέλουμε να υπάρξει μία μακροπρόθεσμη συνεργασία του Τμήματός μας με το 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας. Με την συνεργασία αυτή επιτυγχάνουμε σε μεγάλο βαθμό την σύνδεση που θέλουμε να έχει το ΤΕΙ με την τοπική κοινωνία» ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου των φοιτητών Γιάννης Μάρκου.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές της Β’ και Γ’ τάξης του τομέα γεωπονίας και οι καθηγητές που διδάσκουν στο συγκεκριμένο τομέα.

Οι φοιτητές δώρισαν και φυτά αμπέλου στο 2ο ΕΠΑΛ

Άψογη συνεργασία

Ο διευθυντής του σχολείου Κώστας Κωνσταντούλας σχολιάζοντας την συγκεκριμένη δράση τόνισε: «Έχουμε συνεργασία με το ΤΕΙ της Αμαλιάδας σε όλα τα επίπεδα, και με την διοίκηση και με τους φοιτητές. Και αυτό αποδεικνύεται κάθε χρόνο και από τις αυξημένες δηλώσεις των μαθητών μας στις Πανελλαδικές εξετάσεις, που επιλέγουν και πετυχαίνουν την εισαγωγή τους στο ΤΕΙ της Αμαλιάδας. Από τότε που λειτουργεί ο τομέας γεωπονίας στο σχολείο μας, περισσότερα από 30 παιδιά έχουν επιλέξει ως Τριτοβάθμιο ίδρυμα για τις σπουδές τους το ΤΕΙ της Αμαλιάδας. Χαρακτηριστικό δε είναι ότι την φετινή χρονιά δύο απόφοιτοί μας ενώ είχαν την δυνατότητα να εισαχθούν στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, προτίμησαν το ΤΕΙ της πόλης μας, καθώς όλα αυτά τα χρόνια οι μαθητές μας το είχαν γνωρίσει από τις επισκέψεις μας εκεί. Μέσα από την επαφή μας με τους υπευθύνους του ΤΕΙ είχαν ενημερωθεί για τις δυνατότητες που τους δίνει το συγκεκριμένο τμήμα και έτσι το επέλεξαν και συνεχίζουν να το επιλέγουν για τις σπουδές τους».

Να σημειωθεί ότι το επόμενο διάστημα θα προγραμματιστούν και άλλες ανάλογες δράσεις.

Ο πρόεδρος των φοιτητών είχε ενδιαφέρουσα συζήτηση και με καθηγήτριες του σχολείου


Πηγή