Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: «Πράσινο φως» στην ψηφιακή εποχή

Δράσεις, προγράμματα και εφαρμογές που συμβαδίζουν απόλυτα με την ψηφιακή εποχή στην οποία ζούμε, θα «εφαρμοστούν» πολύ σύντομα στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, αφού ο Δήμαρχος Θύμιος Κοτζιάς πήρε το «πράσινο φως» από τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά, με τον οποίο συναντήθηκε το πρωί της Τετάρτης, στην Αθήνα.

Στη συνάντηση, το ραντεβού για την οποία είχε «κλειστεί» από τον περασμένο Ιούλιο, όταν ο κ.Παππάς είχε επισκεφθεί την Ολυμπία, συμμετείχαν επίσης ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Πέτρος Γιαννακόπουλος, αλλά και ο Πύργιος πρώην Γ.Γ του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Δικηγόρος Διονύσης Καλαματιανός.

Ψηφιακή υπογραφή – Τουριστικός Οδηγός – Wifi

Η «ατζέντα» της συνάντηση ήταν πλούσια, αφού συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου και Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Βασικό εκ των θεμάτων, ήταν η εφαρμογή και στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας του συστήματος έκδοσης διοικητικών πράξεων και λοιπών εγγράφων αποκλειστικά μέσω Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, με χρήση εγκεκριμένης ηλεκτρονικής υπογραφής και ηλεκτρονικής χρονοσφραγίδας. Πρόκειται για ένα σύστημα που θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου και ήδη, συνεργάτης του Υπουργού ανέλαβε να συνεργαστεί με τα στελέχη του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, για την διεκπεραίωση του θέματος.

Η προβολή, μουσείων και αξιοθέατων του δήμου, μέσω του Ψηφιακού Τουριστικού Οδηγού, με την αξιοποίηση ειδικού προγράμματος που «τρέχει» το Υπουργείο, ήταν ένα ακόμα θέμα στη συνάντηση. Μάλιστα, σε μια πρώτη συζήτηση που έγινε, σημειώθηκε ότι θα μπορούσαν να ενταχθούν και να προβληθούν– μεταξύ άλλων – το Μουσείο των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων (η ανακαίνιση του οποίου έχει ενταχθεί στην ΟΧΕ), το Περιβαλλοντικό Μουσείο της Φολόης, το Μουσείο Αρχιμήδη (σ.σ του Κώστα Κοτσανά) στην Ολυμπία, το Κέντρο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δίβρης «Αρχοντικό Πετραλιά» αλλά και άλλα αξιοθέατα του δήμου.

Τέλος, ο δήμαρχος κ.Κοτζιάς έθεσε στον Υπουργό και το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει λόγω έλλειψης wifi στον δήμο, τόσο στις τοπικές κοινότητες όσο και στην έδρα του δήμου. Κι αυτό, είναι ένα ακόμα θέμα για το οποίο ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας θα συνεχίσει τη συνεργασία του με στελέχη του Υπουργείου.


Πηγή