Δήμος Παξών – Δήμος Κέρκυρας: ”Χάθηκαν στην μετάφραση” για τα έργα διαχείρισης των απορριμμάτων. (Βίντεο)

Δήμος Κέρκυρας Δήμος Παξών – Δήμος Κέρκυρας: ”Χάθηκαν στην μετάφραση” για τα έργα διαχείρισης των απορριμμάτων. (Βίντεο)

Τα έργα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων στο Δήμο Παξών αναλαμβάνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, χωρίς όμως να υπάρχει ακόμα προγραμματική σύμβαση, όπως ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα, ενώ υπάρχει προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Κέρκυρας, όπως ψηφίσαν και τα δυο δημοτικά συμβούλια.

Ο Δήμαρχος Παξών Σπύρος Βλαχόπουλος μιλώντας στο Corfutv υποστήριξε ότι προχώρησε σε αυτή την απόφαση καθώς ο Δήμος της Κέρκυρας που είχε και προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Παξών εξέφρασε αδυναμία, δια του Αντιδημάρχου των Τεχνικών Υπηρεσιών Αντρέα Γουλή, ανάληψης των έργων αυτών όσων αφορά την θεώρηση μελετών και των τευχών δημοπράτησης.

‘Όπως είπε χαρακτηριστικά: «εμείς προχωρήσαμε άμεσα μετά από συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου για δύο σημαντικά έργα που αφορούν την ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών αποβλήτων. Συγκεκριμένα το έργο ” Δράσεις ολοκληρωμένης διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων στο δήμο Παξών», π/υ 1.637.331 ευρώ και το έργο δημιουργίας πράσινου σημείου και γωνιών ανακύκλωσης στο δήμο Παξών» π/υ 373.414 ευρώ. Περιλαμβάνει τη δημιουργία πράσινου σημείου, γωνιών ανακύκλωσης και δράσεις ευαισθητοποίησης και δημοσιότητας. Εμείς σχεδιάσαμε υπολογίζοντας την συνδρομή του Δήμου Κέρκυρας όπου κάναμε και προγραμματική και εγκρίθηκε από τα δυο Δημοτικά Συμβούλια. Ενώ είμαστε στην τελική ευθεία και φτάσαμε στην ένταξη πήγαμε στην διαχειριστική αρχή και εκεί ο Αντιδήμαρχος Ανδρέας Γουλής μας είπε ότι δεν μπορεί η Τεχνική υπηρεσία του Δήμου να εγγυηθεί ότι θα υλοποιήσει τις απαιτούμενες δράσεις σύνταξης των τευχών δημοπράτησης στον χρόνο που θα έπρεπε. Επειδή εμείς δε έχουμε τεχνική υπηρεσία θα πρέπει κάποιος να προκηρύξει την μελέτη και μετά να θεωρηθεί. Μετά λοιπόν από αυτή την αδυναμία εμείς επιλέξαμε την Περιφέρεια».

Α. Γουλής: Ουδέποτε δηλώσαμε αδυναμία στον Δήμο Παξών.

Οι δηλώσεις του Δημάρχου Παξών προκάλεσαν την παρέμβαση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Ανδρέα Γουλή στο πλαίσιο της εκπομπής ΛΟΓΟΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ ο οποίος διέψευσε τα λεγόμενα του Δημάρχου.

Όπως είπε: «Οι Τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου ουδέποτε δήλωσαν αδυναμία στον Δήμο Παξών. Μάλιστα αν αυτό είχε γίνει θα έπρεπε να περάσει και από δημοτικό συμβούλιο. Αν ο Δήμαρχος Παξών θεωρεί ότι άλλος φορέας μπορεί να προχωρήσει τα τεύχη δημοπράτησης καλά έκανε και πήγε. Άλλα να μην λέει ότι εμείς δεν μπορούμε. Ουδέποτε δηλώσαμε αδυναμία».

Δείτε το βίντεο με το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή ΛΟΓΟΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ


Πηγή