Διπλή επίθεση Φαρμάκη για δακοκτονία και Πάτρα-Πύργος

Σφοδρή κριτική στον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απ. Κατσιφάρα, άσκησε χθες το πρωί από τον Πύργο ο περιφερειακός σύμβουλος και υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, στο πλαίσιο της μίνι περιοδείας που έκανε συναντώντας φορείς και πολίτες του νομού.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις της εφ. «Πατρίς» για τη ζημιά στην ελαιοπαραγωγή και για τις εξελίξεις στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος, ο κ. Φαρμάκης επέρριψε ευθύνες στον κ. Κατσιφάρα και του καταλόγισε κινήσεις με μικροπολιτικό και προεκλογικό χαρακτήρα.

«Φωνάζαμε στο περιφερειακό συμβούλιο ότι δεν μπορεί να προβαίνεις σε δακοκτονία τον Σεπτέμβριο, λίγο πριν αρχίσει η συγκομιδή της βρώσιμης ελιάς και δη της χοντροελιάς, που γίνεται νωρίτερα από την ελιά καλαμών. Αφενός έχει προσβληθεί ο καρπός αφετέρου υπάρχει ένα σοβαρό ζήτημα σχετιά με την υπολειμματικότητα των φυτοφαρμάκων που χρησιμοποιούνται διότι υπάρχει προφανής και τεράστιος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Υπάρχουν ευθύνες για πράγματα που έπρεπε να γίνουν αλλά δεν έγιναν. Το να στείλει ο περιφερειάρχης μια παρακλητική επιστολή στο υπουργείο δεν λέει κάτι, η ζημιά έχει ήδη γίνει», τόνισε ο κ. Φαρμάκης.

Διαβάστε περισσότερα στην εφ.Πατρίς


Πηγή