ΔΕΙΤΕ που ήταν κρυμμένα 1.800.000 λαθραία τσιγάρα! Τα ανίχνευσαν λιμενικοί σε φορτηγό, στο λιμάνι της Πάτρας & […]

Γεμάτο λαθραίο τσιγάρα ήταν το φορτηγό με οδηγό έναν 36χρονο, ο οποίος συνελήφθη χθες βράδυ στο λιμάνι της Πάτρας . Σε έλεγχο που έκανε λιμενικός πριν το όχημα επιβιβαστεί σε πλοίο για την Ιταλία, εντόπισε πολύ καλά κρυμμένα, πάνω από 900.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και συνολικά 1.800.000 τσιγάρα.

Η εμπειρία του προσωπικού σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr ήταν αυτή που οδήγησε στον εντοπισμό του λαθραίου φορτίου.

Οι διαφυγόντες δασμοί δεν έχουν ακόμα υπολογιστεί.

Οι περιπτώσεις απόπειρας λαθραίας διακίνηση τσιγάρων και ναρκωτικών, μέσω του λιμανιού της Πάτρας, είναι συχνές.

Πρόσφατα το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Πάτρας εντόπισε 420 κιλά κάνναβης σε τροχόσπιτο.

To… σκάνερ «φωτογράφισε» τα 420 κιλά κάνναβης στο τροχόσπιτο, στο λιμάνι της Πάτρας – Νέο «μπλόκο» από το Λιμεναρχείο Πατρών – ΦΩΤΟ

H ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΕΜΝΙΚΟΥ

Στη σύλληψη ενός 36χρονου οδηγού φορτηγού για μεταφορά λαθραίων τσιγάρων, κατά παράβαση του αρ. 155 παρ. 1β & 2Ζ του Ν. 2960/01 Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας «Περί Λαθρεμπορίας», προέβησαν απογευματινές ώρες χθες στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε διενεργηθέντα έλεγχο στο νότιο λιμένα Πάτρας, από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της οικείας Λιμενικής Αρχής, σε φορτηγό όχημα (τράκτορας/επικαθήμενο) το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο με προορισμό λιμένα Ιταλίας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω μετέφερε εντός του χώρου του επικαθήμενου εννέα (09) παλέτες με μεταλλικές ταινίες σε κυλίνδρους όπου κάθε ένας κύλινδρος, περιείχε σε ειδικά διαμορφωμένη -κρύπτη – κατασκευή λαθραία τσιγάρα.

Κατόπιν καταμετρήσεως της ανωτέρω ποσότητας τσιγάρων εντοπίστηκαν συνολικά εννέα χιλιάδες πενήντα τρεις (9.053) κούτες τσιγάρων, ήτοι ενενήντα χιλιάδες πεντακόσια τριάντα (90.530) πακέτα ήτοι ένα εκατομμύριο οκτακόσιες δέκα χιλιάδες εξακόσια (1.810.600) τσιγάρα, διάφορων επωνυμιών, για τα οποία δεν διέθετε νόμιμα παραστατικά κατοχής και διακίνησης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το ανωτέρω φορτηγό όχημα, μία συσκευή πλοήγησης καθώς και η εν λόγω ποσότητα λαθραίων τσιγάρων.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    23 Νοεμβρίου 2018

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία