Δείτε τι έκρυβε ο βυθός στο λιμάνι του Πόρου [εικόνες]

(Μια ανάλογη πρωτοβουλία έχε λάβει χώρα το 2014 στο λιμάνι της Λυγιάς. Τα αποτελέσματα -τηρουμένων των αναλογιών- ήταν τα ίδια.)

H εθελοντική ομάδα Aegean Rebreath από την Αθήνα, είναι μία ομάδα που πηγαίνει στα Νησιά και κάνει καθαρισμό των λιμανιών με δύτες, με την υποστήριξη του ιδρύματος Αθανάσιου Λασκαρίδη.

Σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές βρέθηκαν στον Πόρο για να καθαρίσουν το λιμάνι του νησιού και αυτά που βρήκαν μέσα ξεπερνάει και την κάθε φαντασία του ανθρώπινου νου.

H εθελοντική ομάδα Aegean Rebreath καθάρισε το λιμάνι του νησιού.

Σε ερώτηση μας τι κρύβει ο βυθός του Πόρου, η απάντηση των ανθρώπων που κάνουν την δράση αυτή αφοπλιστική…»Δυστυχία» μας απάντησαν… και συνέχισαν λέγοντας ότι βρίσκουν ανθρώπινα απόβλητα, καραβόπανα, λάστιχα, δίχτυα, γυάλινα ποτήρια, μπουκάλια και η κατάσταση είναι πολύ επιβαρυμένη και ότι η προσπάθεια τους δεν φτάνει για να λυθεί το πρόβλημα.

Αυτά που βρήκαν μέσα ξεπερνούν και την κάθε φαντασία του ανθρώπινου νου.

Τον Μάιο η ομάδα είχε ξαναβρεθεί στον Πόρο και έβγαλε από τον βυθό τρεις τόνους και αυτή είναι η δεύτερη φορά που γίνεται αυτή η προσπάθεια.

Ανθρώπινα απόβλητα, καραβόπανα, λάστιχα, δίχτυα, γυάλινα ποτήρια, μπουκάλια.

Τα παιδιά έκλεισαν με το μήνυμα ότι σίγουρα με μεγάλη προσπάθεια και συμμετοχή όλων η εικόνα που βλέπετε στις φωτογραφίες μπορεί να αντιστραφεί.

Τον Μάιο η ομάδα είχε ξαναβρεθεί στον Πόρο και έβγαλε από τον βυθό τρεις τόνους.

Πηγή: argolikeseidhseis.gr


Πηγή