Δυτική Αχαΐα : Επιδρομή αγριόχοιρων σε αυλές των χωριών

Απορία για τον αριθμό τους και αναστάτωση για τις ζημιές που προκαλούν, έχει τροφοδοτήσει σε κατοίκους χωριών της Μόβρης, Επιδρομή αγριόχοιρων , τα οποία καθημερινά κάνουν αισθητή την παρουσία τους, σε καλλιέργειες αλλά και πολύ κοντά σε οικισμούς.

Αν και το φαινόμενο έχει γίνει σταδιακά αισθητό την τελευταία πενταετία, τώρα το στοιχείο του φόβου έρχεται να καταγραφεί από παθόντες, σε Πέτα-Μιχόι-Σανταμέρι-Πόρτες κ.ά., που βλέπουν τα αγριογούρουνα να φθάνουν ακόμα και στα 100 μέτρα από τα σπίτια τους, καταστρέφοντας περιβόλια και το κυριότερο να μην τα εμποδίζουν ούτε καν οι φράχτες!

Δε είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν υπαίτιους για την αισθητή αύξησή των αγριογούρουνων, κάποιες οικολογικές οργανώσεις, ενώ άλλοι το’ χουν βρει ως επάγγελμα πλέον, να τα κυνηγούν, έχοντας εγκαταλείψει ακόμα και παλιότερες αγροτικές τους εργασίες.

Το κιλό πωλείτο στη «μαύρη αγορά» στα 12 ευρώ το κιλό και τώρα έχει πέσει στα 8 ευρώ/κιλό, αρκετό όμως για το μεροκάματο νεαρών κυνηγών του Κάμπου που δεν κρύβουν, αντιθέτως όμως επιδεικνύουν το θήραμά τους, μπροστά στον φωτογραφικό φακό.

Αυτό που λέγεται, από κάποιους οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά το πως κινούνται τα αγριογούρουνα- και το οποίο προβληματίζει -είναι ότι μέσα στην επόμενη τριετία, αυτά θα’ ναι τόσα πολλά , όπως κανείς τα συναντούσε στο όρος Ερύμανθος και σε γύρω δασικές εκτάσεις της ορεινής Αρκαδίας, κυρίως της Τρίπολης, απ’ όπου πιστεύεται πως περνούν στην Αχαΐα. Δ.Τ.

pelop.gr


Πηγή