Δυτική Αχαΐα: Τα φουγάρα του πυρηνελαιουργείου άρχισαν και πάλι να καπνίζουν

Τα φουγάρα του μοναδικού πυρηνελαιουργείου που έχει μείνει σε λειτουργία, αρχίζουν και πάλι να καπνίζουνε αφού το έχει μπει σε φάση παραγωγής, λόγω της ελαιοκομικής περιόδου που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Όμως παρόλο που η κορύφωση της λειτουργίας του δεν έχει ακόμα καν φτάσει (Δεκέμβριο με Μάρτιο μήνα), ήδη στην περιοχή της Δυτικής Αχαΐας, οι κάτοικοι έχουν ξεκινήσει να διαμαρτύρονται και να παραπονούνται, τονίζοντας ότι τις μέρες που επικρατεί άπνοια υπάρχει αρκετή δυσοσμία. Όπως υποστηρίζουν ο καπνός που βγαίνει από τα φουγάρα κάνει την κατάσταση ακόμα πιο αποπνικτική.

Τι θα γίνει όταν το εργοστάσιο μπει σε φάση αιχμής; Αξίζει να αναφέρουμε πάντως ότι η μονάδα μετά από πρόστιμα και προσφυγές κατέθεσε νέα μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και μπήκε σε ανώτερη βαθμίδα ελέγχου που εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.

Ωστόσο, σύμφωνα με την επιτροπή περιβάλλοντος και φυσικών πόρων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, που ενέκρινε και αυτή την μελέτη, υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτιώσεων που θα πρέπει να γίνουν ακόμα στο εργοστάσιο, έτσι ώστε να μην επιβαρύνεται η ατμόσφαιρα. Όμως από την δική τους πλευρά οι κάτοικοι της Δυτικής Αχαΐας υποστηρίζουν ότι δεν είναι υποχρεωμένοι κάθε χρόνο να ανέχονται αυτή την κατάσταση.


Πηγή