Δυτική Αχαΐα: Τα νέα των Συλλόγων

Με υπαίθριες γιορτές-θεσμούς, καιρού επιτρέποντος, συνεχίζει η Δυτική Αχαΐα να μονοπωλεί το πολιτιστικό ενδιαφέρον της ευρύτερη περιοχής. Πολιτιστικοί σύλλογοι στήνουν εκδηλώσεις με βάση το λάδι και το πορτοκάλι, φροντίζοντας για τη διάδοση των τοπικών προϊόντων. Κατά τα λοιπά, πολλοί τοπικοί φορείς αναδιοργανώνουν τις διοικήσεις τους ή εκδράμουν, με προοριμούς κυρίς την κεντρική Πελοπόννησο και τη Θεσσαλία. Αναλυτικά: >Ο Σύλλογος Ποντίων Απιδεώνας θα λάβει μέρος, σήμερα, στο 14ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών, που γα φιλοξενηθεί στη Λάρισα. Γι' αυτό τον λόγο διοργάνωσε και εκδρομή, με αρκετούς να ακολουθούν. >Ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ριόλου «Λαρίσος» διοργανώνει, από σήμερα, διήμερη εκδρομή στην Καστοριά. >Ο Εκπολιτιστικός-Εξωραϊστικός Σύλλογος Ανω Αχαΐας πραγματοποιεί αύριο, για ακόμα μια χρονιά, την 3η Γιορτή Λαδιού, που θα γίνει στις 5μ.μ στο προαύλιο της εκκλησίας Κοιμήσεως της Θοετόκου.Για τους εχθρούς των ελαιόδεντρων θα μιλήσουν η γεωπόνος κ.Μηλολιδάκη και η κ.Πετροπούλου. Στη γιορτή θα συμμετάσχουν τα Χορευτικά του χωριού και του Π.Τσεκούρα. Στον κόσμο θα προσφερθούν εδέσματα με βασικό συστατικό το ελαιόλαδ, όπως και παραδοσιακοί λουκουμάδες. >Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλισσαίων «Πείρος» ετοιμάζεται για τη Γιορτή Πορτοκαλιού στις 18 Νοεμβρίου (11π.μ.), στο γήπεδο μπάσκετ Κάτω Αλισσού. Θα μοιραστούν πορτοκάλια και γλυκίσματα και θα εμφανιστούν τα Χορευτικά: Φάρος Ποντίων, Δήμου Πατρέων, των Πολιτιστικών Συλλόγων Δεμενίκων και Σαγεΐκων αλλά και του «Πείρου». Χορηγοί επικοινωνίας είναι η «Π» και το pelop.gr. >Ο Σύλλογος Ριολιτών Αθήνας θα πραγματοποιήσει στις 7 Δεκεμβρίου (9μ.μ.), το 4ο Αντάμωμα.Θα γίνει στο χώρο «Μεταξύ μας» της Νέας Φιλαδέλφεια (οδός Ν. Τρυπιά 56) με τιμή συμμετοχής στα 15 ευρώ ανά το άτομο.
Ο Σύλλογος Γονέων-Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κάτω Αχαΐας, εξέλεξε το νέο διοικητικό συμβούλιο, το οποιο έχει ως εξής:πρόεδρος η Ελένη Μπρακατσέλου, αντιπρόεδρος η Σοφία Δημακοπούλου -Σακιώτη, γραμματέας ο Aντώνης Κόλλιας, ταμίας ο Γιώργος Δημητρακόπουλος και μέλη οι, Γιώργος Ράλλης, Παυλίνα Ανδρικοπούλου και Τζούλια Αθανασοπούλου. >Ο Σύλλογος Γονέων-Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αλισσού διεξήγαγε εκλογές για νέο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο και θα συγκροτηθεί σε Σώμα τις επόμενες ημέρες. Οι υποψήφιοι έλαβαν: Λοτσάρη Αργυρώ 23 σταυρούς, Καραβότα Φρόσω 16, Καλαπόδης Κώστας 13, Γκοτσούλια Μαρία 11, Κασσιανού – Λοτσάρη Βάσω 10, Μεγαλίδου Νίκη 8, Καμπέρου Βαγγελιώ 6, Καραχάλιου Αγγελική 5, Παπαδημητροπούλου Νάνσυ 5 και Τσίπα Κατερίνα 1 σταυρό. >Ο Σύλλογος Γονέων-Κηδεμόνων του Ειδικού Νηπιαγωγείου Κάτω Αχαΐας απηύθυνε ευχαριστίες προς τη δημοτική αρχή για την ανακαίνιση της αίθουσας, αφού ανταποκρίθηκε άμεσα για να εξοπλιστεί το σχολείο. Συγκεκριμένα ευχαριστούν ιδιαιτέρως τον υπεύθυνο παιδείας Ξενοφώντα Μπαχρά για το βάψιμο του λυόμενου, την αγορά διαδραστικού πίνακα, Η/Υ και πολυμηχανηματος.
>Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πουρναρίου προγραμματίζει εκδρομή στις 4 Νοεμβρίου, με προορισμό τα Μετέωρα. Για να κλείσει κανείς θέση πρέπει να πάρει τηλέφωνο στο 6984321475. Η τιμή ανέρχεται στο 25 ευρώ. Εξάλλου ο σύλλογος χορεύει και παίζει θέατρο, με μαθήματα στα ανάλογα τμήματά του, στα οποία οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει. Τα μαθήματα χορού γίνονται κάθε Κυριακή (11π.μ.) και θεάτρου κάθε Κυριακή (4μ.μ) για παιδιά 13-22 ετών. Υπεύθυνος και για τα δύο είναι ο Νικόλαος Τσάμης (6980083382). >Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νιφορεΐκων θα πραγματοποιήσει τριήμερη εκδρομή σε Εδεσσα, Παλαιό Αγιο Αθανάσιο, Λουτρά Πόζαρ και Θεσσαλονίκη, από τις 8 μέχρι τις 10 Νοεμβρίου. Η διαμονή σε ξενοδοχείο 3 αστέρων στη Θεσσαλονίκη. Η αναχώρηση θα γίνει στις 6:30 πμ. από το Βενζινάδικο Παρασκευόπουλου και η τιμή κατά άτομο ανέρχεται στα 100 ευρώ. Για κρατήσεις θέσεων υπεύθυνη είναι Σταυρούλα Δημητροπούλου (6985088652), ο Γιάννης Ανδρικόπουλος (6977379171) και ο Κώστας Καλαντζόπουλος (6974705434). >Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γομοστού θα πραγματοποιεί εκδρομή, στις 11 Νοεμβρίου στην ορεινή Αρκαδία (Στεμνίτσα – Δημητσάνα). Πέρα από τα γραφικά χωριά θα υπάρξει επίσκεψη στο Μουσείο με τους μπαρουτόμυλους, στη Μονή Αγίου Αιμιλιανού, προαιρετικά στο σπίτι του Κολοκοτρώνη και το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι θέσεις εξαντλήθηκαν. >Ο Σύλλογος Αλυκών Κάτω Αχαΐας διοργανώνει εκδρομή στις 8-9 Δεκεμβρίου, σε Μετέωρα-Καλαμπάκα-Τρίκαλα-Μύλο Ξωτικών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εξής επισκέψεις: Μουσείο Κέρινων Ομοιομάτων Βρελλή, Μέτοσβο για καφέ, δείπνο και διασκέδαση στα Τρίκαλα, Μονή Αγίου Στεφάνου Μετεώρων, Μουσείο Μανιταριών και γεύμα στην Καλαμπάκα. Πληροφορίες δίδονται στο τηλέφωνο: 6982878480. Επίσης, θα διενεργήσει εκλογές για την αλλαγή της διοίκησης, στις 14 Νοεμβρίου και μέχρι το τέλος της εβδομάδας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν υποψηφιότητα.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    3 Νοεμβρίου 2018

  • Κατηγορίες:

    Αχαΐα