Εγκαινιάστηκε η μεγάλη έκθεση του Κώστα Ευαγγελάτου στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών (εικόνες)

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 25 Νοεμβρίου

Εγκαινιάστηκε στο Μουσείον της Πόλεως των Αθηνών, Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία, στην Πλατεία Κλαυθμώνος, η μεγάλη τιμητική ατομική έκθεση ζωγραφικής του γνωστού εικαστικού, λογοτέχνη και θεωρητικού της σύγχρονης τέχνης Κώστα Ευαγγελάτου με τίτλο: “Ιδεομορφικές Συλλήψεις".

Η εντυπωσιακή βραδιά των εγκαινίων άρχισε στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών με χαιρετιστήρια ομιλία του Προέδρου του κ. Αντωνίου Γ. Βογιατζή, ο οποίος αναφέρθηκε στη προσωπικότητα του καλλιτέχνη και τη συμμετοχή του σε σημαντικές ομαδικές εκθέσεις του Μουσείου, όπως στην έκθεση "Απόψεις της Αθήνας" το 2004. Η έκθεση αυτή το 2005 μεταφέρθηκε στο Μουσείο της Λευκωσίας- Πύλη Αμμοχώστου και το 2007 στο Μουσείον της Πόλεως της Μόσχας στη Ρωσία, στην έκθεση "Το πορτρέτο στη Ζωγραφική- (συλλογή Μαραθιανάκη) το 2005, στην έκθεση "Νέα αποκτήματα" το 2008 καθώς και στην ατομική έκθεση του καλλιτέχνη με την περίφημη σειρά "Νεφελομορφίες Art-Est" το 2016-17 που είχε μεγάλη απήχηση.

Στη συνέχεια η ιστορικός τέχνης, Universite Paris 1, Ευαγγελία Νάκα, η οποία είχε μελετήσει την αντίστοιχη έκθεση του Κώστα Ευαγγελάτου πέρυσι στο Παρίσι, με ταυτόχρονες προβολές εικόνων και βίντεο, αναφέρθηκε στις εκδόσεις λευκωμάτων και δοκιμίων με έργα του καλλιτέχνη καθώς και στα κείμενα του εντύπου της έκθεσης που έγραψαν η δρ. ιστορικός τέχνης Ντόρα Ηλιοπούλου-Ρογκάν, ο αν.καθ. Ευρωπαικής Ιστορίας της τέχνης στο Παν/μιο Αθηνών δρ. Στέλιος Λυδάκης και η ίδια.

Ο Κώστας Ευαγγελάτος μίλησε για τις ενότητες που απαρτίζουν με χαρακτηριστικές ζωγραφικές συνθέσεις του τις "Ιδεομορφικές Συλλήψεις". Στην εξομολογητική ομιλία του τόνισε ότι η έκθεση αυτή είναι ένας σταθμός στην όλη του εικαστική έρευνα και αισθητική κατάθεση. Στον επίλογο ευχαρίστησε τους συντελεστές της πραγματοποίησης της. Τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσείου, τον κ. Γιώργο Μαστρογιάννη, συντηρητή έργων τέχνης, που την επιμελήθηκε με υποδειγματικό αποτέλεσμα και τον κ. Ανδρέα Σπύρου για τον εξαίρετο ατμοσφαιρικό φωτισμό των έργων.

Επίσης ευχαρίστησε τον καλλιτέχνη- ανθοδέτη Κώστα Ιωαννίδη, τον συνεργάτη του Ντάνυ Μαρτζώκα, την παραδοσιακή "Βοσκοπούλα" της Κεφαλονιάς.

Ακολούθησαν τα εγκαίνια της έκθεσης που είχε ενθουσιώδη αποδοχή από τους πολλούς φιλότεχνους, καλλιτέχνες, εκπροσώπους λογοτεχνικών και καλλιτεχνικών πολιτιστικών φορέων, επιστήμονες, συλλέκτες, δημοσιογράφους κ.α που γέμισαν ασφυκτικά τις αίθουσες εκθέσεων του μεγαλοπρεπούς και επιβλητικού κτηρίου- έργο του αρχιτέκτονα Γεράσιμου Μεταξά το 1859.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 25 Νοεμβρίου 2018.

Ημέρες και ώρες επίσκεψης: Καθημερινά (εκτός Τρίτης) 9π.μ με 4μ.μ. Σάββατο και Κυριακή 10π.μ. με 3μ.μ.

K.E ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΕΩΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝΑΠΟΨΗ ΕΚΘΕΣΗΣΕΓΚΑΙΝΙΑ K.E ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΕΩΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ2ΕΓΚΑΙΝΙΑ K.E ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΕΩΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ3ΕΓΚΑΙΝΙΑ K.E ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΕΩΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ10ΕΓΚΑΙΝΙΑ K.E ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΕΩΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ 1ΕΓΚΑΙΝΙΑ K.E ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΕΩΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ 4ΕΓΚΑΙΝΙΑ K.E ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΕΩΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ 5ΕΓΚΑΙΝΙΑ K.E ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΕΩΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ 6ΕΓΚΑΙΝΙΑ K.E ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΕΩΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ 7ΕΓΚΑΙΝΙΑ K.E ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΕΩΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ 8ΕΓΚΑΙΝΙΑ K.E ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΕΩΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ 9ΕΓΚΑΙΝΙΑ K.E ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΕΩΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ 11ΕΓΚΑΙΝΙΑ K.E ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΕΩΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ 12ΕΓΚΑΙΝΙΑ K.E ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΕΩΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ 13ΕΓΚΑΙΝΙΑ K.E ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΕΩΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ 14ΕΓΚΑΙΝΙΑ K.E ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΕΩΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ 15ΕΓΚΑΙΝΙΑ K.E ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΕΩΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ 16ΕΓΚΑΙΝΙΑ K.E ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΕΩΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ 17ΕΓΚΑΙΝΙΑ K.E ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΕΩΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ 18ΕΓΚΑΙΝΙΑ K.E ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΕΩΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ 19


Πηγή