Εκδρομή στην Χριστουγεννιάτικη Αθήνα την Κυριακή

Εκδρομή στην Χριστουγεννιάτικη Αθήνα την Κυριακή Εκδρομή στην Χριστουγεννιάτικη Αθήνα την Κυριακή

Kανονίσαμε και πάλι εκδρομή στην Αθήνα για τον Δεκέμβριο αλλά αυτή την φορά στην Χριστουγεννιάτικη Αθήνα. Την Κυριακή 23/12 λοιπόν πάμε στην πρωτεύουσα, η οποία θα μας υποδεχτεί με τα γιορτινά της στολισμένη και με ανοιχτά μαγαζιά! Στο πλαίσιο «Γνωρίζουμε τα καλύτερα και ομορφότερα θέατρα της Αθήνας» θα παρακολουθήσουμε την πιο χριστουγεννιάτικη παράσταση «Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» του Τσαρλς Ντίκενς σε εκδοχή μιούζικαλ, στο Εθνικό Θέατρο – Σκηνή Μαρίκα Κοτοπούλη (Ρεξ)*.

Τι θα δούμε όμως πριν την παράσταση;
Θα ξεκινήσουμε αυτή την φορά την βόλτα μας από την Βουλή, το ανάκτορο του Όθωνα και της Αμαλίας. Στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη θα δούμε τους εύζωνες και θα μάθουμε γιατί λέγονται έτσι!

Θα συνεχίσουμε στους κήπους του παλατιού εκεί που η Αμαλία ίππευε το άλογό της , τον εθνικό μας κήπο! Μια όαση μέσα στην πρωτεύουσα γεμάτη δέντρα, φυτά, λιμνούλες και γεφυράκια. Μια βόλτα στα μονοπάτια του κήπου σε κάνει να χάνεις την αίσθηση του χρόνου. Λόγω των γιορτών, εδώ σίγουρα θα μας περιμένουν εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους. Δρώμενα που προγραμματίζει ο Δήμος κάθε χρόνο από συμφωνικές ορχήστρες, ζογκλέρ και άλλες χριστουγεννιάτικες δράσεις!

Στην άκρη του κήπου βρίσκεται το Ζάππειο Μέγαρο! Η Αθήνα της μπελ επόκ συναντιόταν στον κήπο του Ζαππείου και στο γραφικό ζαχαροπλαστείο της Αίγλης που βρίσκεται ακόμα εκεί δίπλα! Θα μπούμε ως το εντυπωσιακό κυκλικό αίθριο του Ζαππείου και θα μάθουμε για τους πρώτους σύγχρονους ολυμπιακούς αγώνες και τον Pierre de Coubertin.
Συνεχίζουμε ως το Καλλιμάρμαρο! Εκεί θα συναντήσουμε το άγαλμα του Καραΐσκάκη, τον Δισκοβόλο του Κ. Δημητριάδη αλλά και τον Ξυλοθραύστη, ένα από τα πιο γνωστά γλυπτά του τηνιακού γλύπτη Δ. Φιλοππότη.

Θα εντυπωσιαστούμε από το Παναθηναϊκό Στάδιο φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από πεντελικά μάρμαρα!

Αθήνα ανοιχτό μουσείο. Θα δούμε περιμετρικά και τον Ναό του Ολυμπίου Διός και διάσημες στήλες του. Θα δούμε και την Πύλη του Ανδριανού , η αψίδα που χώριζε την πόλη του Θησέα από εκείνη του Ρωμαίου Αυτοκράτορα!

Θα περάσουμε απέναντι και θα δούμε το άγαλμα της Μελίνας Μερκούρη, που υποδέχεται τους επισκέπτες που θέλουν να επισκεφτούν την Ακρόπολη και το μουσείο της.

Προχωρώντας στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου θα θαυμάσουμε, το νέο μουσείο, την Ακρόπολη, το θέατρο του Διονύσου και το Ωδείο Ηρώδου Αττικού γνωστό ως Ηρώδειο!

Αν έχουμε χρόνο και όρεξη, θα περάσουμε από τον Άγιο Δημήτριο τον Λουμπαρδιάρη, τον λόφο της Πνύκας, τον Άρειο Πάγο και θα καταλήξουμε στο Θησείο για καφέ, στον πεζόδρομο της Ανδριανού δίπλα στον υπέροχο ναό του Ηφαίστου!
Μιας και τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά, όποιος θέλει βέβαια μπορεί να μην ακολουθήσει στην βόλτα μας αλλά να κάνει τα ψώνια του στην Ερμού και στις παράπλευρες οδούς.

Στην συνέχεια θα συναντηθούμε όλο μαζί κοντά στο θέατρο σε προκαθορισμένο ραντεβού που θα δώσουμε.

*Η παράσταση είναι κατάλληλη για παιδιά και μεγάλους. Στο θέατρο οι θέσεις που έχουμε είναι πλατεία σειρά 3-8. Οι θέσεις θα κρατούνται με την σειρά που γίνονται οι κρατήσεις ύστερα και από την προκαταβολή. (πχ. ο 1ος που θα δώσει προκαταβολή θα κατοχυρώσει στην σειρά 3 την 1η διαθέσιμη θέση και ο τελευταίος, στην 8η σειρά την τελευταία θέση, αλλαγές θα γίνονται μόνο ύστερα από συνεννόηση μεταξύ των συμμετεχόντων). Η εκδρομή θα ξεκινήσει από Κάτω Αχαΐα και Πάτρα (με αυστηρά 2 σημεία συνάντησης στην Πάτρα). Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 6978241117 ή στείλτε μνμ στην σελίδα μας My map and his backpack

Προσφορά: Τα πρώτα 20 εισιτήρια/θέσεις στα 35€ για ενήλικες 30€ για παιδιά.

Ταξιδεύουμε με το Gerasimopoulos Travel.


Πηγή