Εκδρομή των κατηχητικών σχολείων της ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αγρινίου (ΦΩΤΟ)

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου οι μαθητές και μαθήτριες δημοτικού – γυμνασίου – λυκείου που συμμετέχουν στα κατηχητικά σχολεία της ενορίας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αγρινίου είχαμε την ημερήσια εκδρομή μας. Έλαβαν μέρος 30 παιδιά, συνοδευόμενα από τους τρεις κατηχητές καθώς και ορισμένους γονείς.

Στο χωριό Φιλοθέη Άρτας έγινε η πρώτη στάση για τον εκκλησιασμό. Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας η ενορία του χωριού δεξιώθηκε μικρούς και μεγάλους στο πνευματικό κέντρο, ενώ τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παίξουν στην αίθουσα του εντευκτηρίου.

Αμέσως μετά κατευθυνθήκαμε στην ιερά μονή Αγίου Δημητρίου Ζαλόγγου. Μετά τη φιλοξενία από τις μοναχές και τους πνευματικούς λόγους που ακούσαμε ανεβήκαμε στο μνημείο με τις Σουλιώτισσες.

Στον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης και το μουσείο περιηγηθήκαμε και μάθαμε για την ναυμαχία του Ακτίου (31 π.Χ.) και τη ζωή των Ρωμαίων – Βυζαντινών τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες.

Κατόπιν πήγαμε στην παραλία της Πρέβεζας για φαγητό και παιχνίδι, ενώ αργότερα προσκυνήσαμε στον ιερό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου φυλάσσεται πουκάμισο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.

Η τελευταία στάση ήταν στην Πάλαιρο για να ενημερωθούμε από τον ιερέα περί του τοπικού μας Αγίου Βλασίου του Ακαρνάνος και των συμμοναστών του. Κλίναμε γόνυ ψυχής και σώματος στα χαριτόβρυτα λείψανά τους.

Είθε να δώσει ο Άγιος Θεός να έχουμε κι άλλες τέτοιες πνευματικές ευκαιρίες στο μέλλον!


Πηγή