Ένα δημιουργικό διήμερο θα προσφέρει στην Πάτρα το 21ο Forum Ανάπτυξης

Ένα ακόμη δημιουργικό διήμερο αναμένεται να είναι το 21ο Forum Ανάπτυξης αυτό το Σαββατοκύριακο 24 & 25 Νοεμβρίου στο Ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ στην Πάτρα. 27 συνολικά συνεδρίες και οι 135 ομιλητές που θα κοσμήσουν τα διάφορα ενδιαφέροντα πάνελ των εκδηλώσεων, θα φωτίσουν πολύπλευρα το κεντρικό θέμα των φετινών εκδηλώσεων τον «Δικό μας αναπροσανατολισμό».

Θα αναδειχθούν θέματα όπως: Η πορεία της μεταμνημονιακής Ελλάδας, οι πολιτικές εξελίξεις, το νέο τοπίο που διαμορφώνεται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με τον «Κλεισθένη» αλλά και τις επερχόμενες εκλογές Α& Β βαθμού, η παραγωγική ανασυγκρότηση, οι εργασιακές σχέσεις, ο τουρισμός, ο πολιτισμός, η έρευνα και καινοτομία, και ιδίως η προσέγγισή της από την πλευρά όσων δεν αρκούνται στη θεωρία αλλά παράγουν καινοτόμα προϊόντα ,η εκπαίδευση και η μαθητεία, η δικαιοσύνη, η κοινωνική οικονομία, το περιβάλλον και ο εθελοντισμός.

Επίσης και κάποια ακόμη πολύ ξεχωριστά, εθνικού αλλά και τοπικού ενδιαφέροντος θέματα όπως, η πορεία του δημογραφικού στη χώρα μας, η ισότητα των φύλων στο εργασιακό περιβάλλον, η αναγκαιότητα του μουσείου πόλης, ξεχωριστά παραδείγματα προστασίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς αλλά και τρόποι που θα μας οδηγήσουν σε μια άκαπνη κοινωνία.

Και στις φετινές εκδηλώσεις θα δοθεί έμφαση στην τοπική παραγωγή τόσο με την αντιπροσωπευτική συμμετοχή στο εκθεσιακό τμήμα σημαντικών τοπικών παραγωγών όσο και με την παρουσίαση για πρώτη φορά στην Πάτρα της πολύ ενδιαφέρουσας πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, στην οποία πρωτοστατούν αρκετές σημαντικές επιχειρήσεις της περιοχής μας.

Το 21ο Forum Ανάπτυξης πραγματοποιείται με τη συνδιοργάνωση του Επιμελητηρίου Αχαΐας & της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Γίνεται με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας, του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών, του Συνδέσμου Εμπορικών Αντιπροσώπων και Διανομέων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου & Νήσων Ιονίου, του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηλείας & της Αναπτυξιακής Αχαΐας Α.Ε.


Πηγή