Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κέρκυρας: «Καταγγέλλουμε την προσπάθεια φίμωσης του συνδικαλιστικού μας κινήματος» […]

Αστυνομικό ρεπορτάζ Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κέρκυρας: «Καταγγέλλουμε την προσπάθεια φίμωσης του συνδικαλιστικού μας κινήματος».

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κέρκυρας όπου «καταγγέλλει την προσπάθεια φίμωσης του συνδικαλιστικού κινήματος».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Η συμπεριφορά του Αρχηγείου απέναντι στις δηλώσεις των συναδέλφων μας κινείται προς την κατεύθυνση της ακύρωσης όσων κατακτήθηκαν τόσα χρόνια με αγώνες και αίμα. Σε τελική ανάλυση, έτσι, καταπατούνται τα Συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα της ελευθερίας του λόγου και της συνδικαλιστικής δράσης, τα οποία είναι συνυφασμένα με τη δημοκρατία. Επιπρόσθετα, έτσι, υπονομεύεται ο περαιτέρω εκδημοκρατισμός των Σωμάτων Ασφαλείας.

Πρέπει εδώ να σημειωθεί πως ούτε στην επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση αναμένεται να κατοχυρωθεί το δικαίωμα της απεργίας στα σώματα ασφαλείας, όπως μας είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση. Σε κάθε περίπτωση όμως, βασιζόμαστε στο αναμφισβήτητο δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης και υποστηρίζουμε πως οι προσπάθειες φίμωσης και εκφοβισμού θα πέσουν στο κενό. Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση στον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων και σε όλους τους συναδέλφους μας που διώκονται για την συνδικαλιστική τους δράση».


Πηγή