Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών προς Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: «Απαντήστε για τα προβλήματα στο Νοσοκομείο».

Υγεία Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών προς Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: «Απαντήστε για τα προβλήματα στο Νοσοκομείο».

Επιστολή προς του Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας στέλνει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών με αφορμή τα πρόβλημα στο Γενικό Νοσοκομείο.

Το κείμενο έχει ως εξής: «Πριν λίγες ημέρες καταγγείλαμε το γεγονός των απλήρωτων δεδουλευμένων εφημεριών τριών και τεσσάρων μηνών σε επικουρικούς γιατρούς του Νοσοκομείου μας και σας απευθύναμε την ερώτηση, ώστε να απαντήσετε αν το θεωρείτε δίκαιο και ηθικό.

Αν όχι, ποιές ενέργειες κάνατε μέχρι σήμερα, ώστε οι επιστήμονες συνάδελφοι επικουρικοί γιατροί του Νοσοκομείου μας, όμηροι της πολιτικής του υπουργείου, να μην υπόκεινται στον εξευτελισμό και εκβιασμό κάθε διοικητικού οργάνου στην ιεραρχία του δημόσιου συστήματος υγείας;

Για έναν, δύο, δέκα-πέντε, είκοσι-τρείς, όσοι και αν είναι οι επικουρικοί συνάδελφοι που τους παρακρατούνται ανήθικα, δεδουλευμένες με ιδρώτα εφημερίες τριών και τεσσάρων μηνών, πρέπει να παρέμβετε άμεσα για την επίλυση του θέματος.

Το ζήτημα για τους συναδέλφους ενδεχομένως είναι και βιοποριστικό.

Για όλους εμάς όμως, το θέμα μας δεν αφορά στον αριθμό των επικουρικών γιατρών, αλλά στην πράξη της απαξίωσης των συναδέλφων επιστημόνων και της παρανομίας του κράτους.

Βουλευτές είστε και μάλιστα κυβερνητικοί.

Η δική σας κυβέρνηση διαπράττει αυτές τις ανομίες και ανηθικότητες.

Απευθυνόμαστε δημόσια, έναντι του Κερκυραϊκού Λαού και καταγγέλλουμε συγκεκριμένα γεγονότα.

Σας προσκαλούμε να απαντήσετε δημόσια επί της ουσίας των καταγγελλομένων και των παρεμβάσεών σας για την άμεση επίλυση του θέματος.

Αν επιθυμείτε κ.κ. βουλευτές να αναφερθείτε σε όποιο άλλο θέμα της δευτεροβάθμιας παροχής υγείας στο Νομό μας, ανανεώνουμε την πρόσκλησή μας για έναν δημόσιο διάλογο και ενημέρωση του Κερκυραϊκού Λαού, όπου και όταν εσείς θελήσετε».


Πηγή