Επίκαιρη Ερώτηση του Νίκου Mωραΐτη για το έργο στις εκβολές του Μόρνου (ΔΕΙΤΕ VIDEO)

Την ολοκλήρωση του έργου άρδευσης και αναδασμού στην πεδιάδα στις εκβολές του Μόρνου ζητάει το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο βουλευτής του Κόμματος Νίκος Μωραΐτης.

Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Γιοφύρι της Άρτας» έχουν καταντήσει για τους κατοίκους και τους αγρότες της περιοχής τα έργα άρδευσης και αναδασμού της πεδιάδας του Μόρνου στη Φωκίδα.

Πρόκειται για μια σειρά έργων που ξεκίνησαν ως αντιστάθμισμα της μείωσης παροχής αρδευτικού νερού στην περιοχή λόγω της κατασκευής του φράγματος του Μόρνου και τα οποία έχουν μείνει από το 2011 ανολοκλήρωτα, με κακοτεχνίες και αμφισβητούμενες διοικητικές παραλαβές. Το αποτέλεσμα είναι τα χωράφια να μένουν απότιστα, ακαλλιέργητα, η αγροτική οδοποιία να εμφανίζει σοβαρά προβλήματα και να υπάρχει πάντα ο κίνδυνος των πλημμυρικών φαινομένων, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί τα αποστραγγιστικά που απαιτούνται.

Το εισόδημα των καλλιεργητών έχει υποστεί φυσικά σημαντικές απώλειες, ιδιαίτερα από το 2011 που σταμάτησε η καταβολή ετήσιας αποζημίωσης ηρτημένης εσοδείας, ενώ υπάρχει και η ανησυχία πως όσο δεν τελειώνει ο αναδασμός, οι ιδιοκτησίες βρίσκονται στον «αέρα».

Όλα αυτά είναι γνωστά στο υπουργείο που φέρει διαχρονικά την ευθύνη για τη μη ολοκλήρωση του έργου και την απαξίωση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων. Όλα τα προηγούμενα χρόνια οι μικροκαλλιεργητές της περιοχής εισπράττουν υποσχέσεις επί υποσχέσεων από το κράτος και την Τοπική Διοίκηση για την εξεύρεση χρηματοδότησης και την ολοκλήρωση των έργων. Έπειτα από τόσα χρόνια θεωρούν πλέον ότι τους εμπαίζουν πάνω σε ένα σοβαρό και δίκαιο αίτημα. Η οργή και η αγανάκτησή τους είναι δικαιολογημένη.

Ερωτάται ο κ. υπουργός:

  • Εάν σκοπεύει να εξασφαλίσει και πότε επαρκή χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση του έργου;
  • Τι προτίθεται να κάνει με την καταβολή αποζημιώσεων ηρτημένης εσοδείας από το 2010 και μέχρι την ολοκλήρωση του έργου που ζητάνε οι αγρότες της πεδιάδας του Μόρνου;».

Πηγή: 90.2 fm

Τοποθέτηση ιατρού οπλίτη θητείας στο Μεγανήσι


Πηγή