Επιτυχημένη ολοκλήρωση της έκθεσης «Ιδεομορφικές συλλήψεις» του Κώστα Ευαγγελάτου με αναλυτική ξενάγηση

Με αναλυτική ξενάγηση ολοκληρώθηκε η τιμητική ατομική έκθεση ζωγραφικής του γνωστού εικαστικού, λογοτέχνη και θεωρητικού της σύγχρονης τέχνης Κώστα Ευαγγελάτου με τίτλο: “Ιδεομορφικές Συλλήψεις" στο Μουσείον της Πόλεως των Αθηνών, Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία, Ι. Παπαρρηγοπούλου 7, Πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα.
Στις υποβλητικές Αίθουσες περιοδικών εκθέσεων του Μουσείου, δεκάδες φιλότεχνοι, επιστήμονες και καλλιτέχνες έσπευσαν στην ξενάγηση που σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Ο καλλιτέχνης αναφέρθηκε στις θεματογραφικές ενότητες που απάρτιζαν το εικαστικό φάσμα της αισθητικής του έρευνας και εννοιακής διατύπωσης από το 2010 έως και σήμερα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προξένησαν οι συνθέσεις του με κοσμολογικό θέμα, οι αναδυόμενες ιδεομορφές του, τα αλίκτυπα ξύλινα τοτέμ, τα επιζωγραφισμένα πινάκια, τα μεγάλα πολύχρωμα ειλητάρια-πανό, οι εννοιακές σφαίρες στο χώρο καθώς και οι πρόσφατες συνθέσεις του με τριαντάφυλλα του κήπου του σε φανταστικά ουράνια φόντα.
Ανέπτυξε επίσης θεωρητικά και έθιξε βασικά προβλήματα της σύγχρονης έκφρασης, που όπως τόνισε ακροβατεί ανάμεσα στην "ουσία έμπνευσης, τεχνικής, αποτελέσματος" και την "επιφανειακή ευκολία, μίμησης δια της τεχνολογίας" που προβάλλει και προωθεί στην εποχή μας το "καλλιτεχνικό" εμπορικό δίκτυο, το οποίο χρηματοδοτείται από διεθνείς εταιρείες.
Ο Κώστας Ευαγγελάτος στον επίλογο της ξενάγησης στην καθοριστική για την πολύχρονη διαδρομή του στην Ελλάδα και το εξωτερικό έκθεση, ευχαρίστησε όλους για τη δημιουργική συμμετοχή τους και την επικοινωνία τους με τη βιωματική τέχνη του.
xenagisi 3xenagisi 3


Πηγή