«Εσείς οι «άρχοντες» θα αγαπήσετε επιτέλους τον τόπο μας; Ή είστε εντελώς άσχετοι;», του Σπύρου Ρίκου.

Αθλητισμός «Εσείς οι «άρχοντες» θα αγαπήσετε επιτέλους τον τόπο μας; Ή είστε εντελώς άσχετοι;», του Σπύρου Ρίκου.

Δεν θα σταθώ για το πως εκπροσωπηθήκαμε στη μεγάλη Διεθνή Τουριστική Έκθεση W.T.M του Λονδίνου, με αυτόνομο μεν περίπτερο, αλλά θα μπορούσαμε να βάλουμε λίγη περισσότερη φαντασία, αν και γνωρίζω ότι κάποιοι έβαλαν και το χέρι στην τσέπη για να βρεθούμε στη Λονδρέζικη πρωτεύουσα. Αλλά ο Δήμος, αφού η Περιφέρεια ακολουθεί τον δικό της μοναχικό δρόμο και η Αντιδημαρχία Τουρισμού θα μπορούσαν να βάλουν λίγη φαντασία.

Ας μην περιμένουν να τα κάνουν όλα οι άλλοι, όπως στην περίπτωση της έκθεσης στο Λονδίνο. Θα το πω αν και ήθελα να το γράψω σε ξεχωριστό σημείωμα.

Στη φετινή W.T.M παρουσιάστηκε έρευνα σύμφωνα με την οποία 3 εκατομμύρια Βρετανοί επέλεξαν τον προορισμό διακοπών τους από τα σήριαλ που παρακολουθούν στην τηλεόραση. Ένα από τα μεγαλύτερα σε τηλεθέαση σήριαλ είναι η ζωή του Ντάρελ τα γυρίσματα της οποία γίνονται στη Κέρκυρα. Θα μπορούσε λοιπόν να απεικονιστεί το Μποσκέτο, που έχει μετονομαστεί σε Ντάρελ και να είναι το σκηνικό του περιπτέρου μας. Επίσης θα μπορούσε να προσκληθεί ο σκηνοθέτης του σήριαλ ή οι πρωταγωνιστές ή οι άνθρωποι της παραγωγής και να γίνει στο περίπτερο μας ένα μικρό event. Και θα είχαμε τσάμπα προβολή από το BBC το οποίο προβάλλει το σήριαλ. Τόσο απλά. Αλλά ποιος ενδιαφέρεται. Άλλωστε τι έχει κάνει η Αντιδημαρχία Τουρισμού για να κάνει κάτι τώρα;

Πάμε παρακάτω. Προχθές στον αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας στον οποίο συμμετείχαν 55.000 χιλιάδες αθλητές η Κέρκυρα, η οποία διαθέτει ένα από τα σύμβολα του Διεθνούς Αθλητισμού που είναι ο Ολυμπιακός Ύμνος, θα έπρεπε να είχε το δικό της περίπτερο και να κάνει διάφορα event για να προβληθεί ο τόπος μας. Θα έπρεπε να γνωρίζει η Αντιδημαρχία Τουρισμού ότι στη Κέρκυρα έχει διαμορφωθεί ένα ισχυρό δρομικό κίνημα και μάλιστα στον αυθεντικό Μαραθώνιο συμμετείχαν 15 αθλητές. Θα έπρεπε λοιπόν να αξιοποιηθεί αυτό το δυναμικό και να μορφοποιηθεί ένα θεματικό τουριστικό προϊόν το οποίο θα συνέβαλε στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Τι τους λέω τώρα; Ευτυχώς που έρχονται εκλογές.

Φωτ.: Παναγιώτης Κουφαλέξης-Eurokinissi


Πηγή