Εθελοντική Αιμοδοσία σε Καβάσιλα και Αρετή

Αδιαφόρησαν για τον άσχημο καιρό και συμμετείχαν στην πιο σοβαρή εκδήλωση αυτή της Εθελοντικής Αιμοδοσίας. Ο λόγος για δεκάδες συμπολίτες μας που ως υπεύθυνα άτομα προσέφεραν αίμα σε αντίστοιχες εκδηλώσεις στα Καβάσιλα του Δήμου Πηνειού και την Αρετή του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

Την περασμένη Κυριακή από τις 9 το πρωί μέχρι τη μία το μεσημέρι ο σύλλογος εθελοντών Αιμοδοτών στα Καβάσιλα και ο Πολιτιστικός σύλλογος Αρετής σε συνεργασία με νοσοκομεία της περιοχής είχαν διοργανώσει αιμοδοσίες. Παρά την κακοκαιρία οι εθελοντές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ζωής και τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Ο κ. Σωκράτης Βάγγης πρόεδρος ΤΚ Καβασίλων δήλωσε: «Η 12η εθελοντική αιμοδοσία στο χωριό μας έγινε με την βοήθεια της προέδρου κ. Βασιλικής Γιαννακοπούλου, μαζί με τα παιδιά της ΤΚ . Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και ευχαριστούμε όλους όσοι συνέβαλαν στο να πραγματοποιηθεί αυτή η αιμοδοσία. Το αίμα σώζει ζωές και δεν πουλιέται αλλά χαρίζεται. Η επόμενη αιμοδοσία θα είναι μέσα στην άνοιξη. Είναι πολύ θετικό ότι προσήλθαν και νέα παιδιά για να προσφέρουν αίμα, κάτι που μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε και να ευελπιστούμε ότι την επόμενη φορά θα είμαστε πολλοί περισσότεροι.»

Η πρόεδρος του συλλόγου αιμοδοτών ΤΚ Καβασίλων κ. Βασιλική Γιαννακοπούλου δήλωσε: «Για 12η φορά στα Καβάσιλα υλοποιήσαμε την εθελοντική αιμοδοσία. Αυτή τη φορά έχουμε μεγάλη συμμετοχή κόσμου και αυτό είναι παρήγορο και ενθαρρυντικό για εμάς γιατί αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος αναγνωρίζει την αξία που έχει η εθελοντική αιμοδοσία και προσπαθεί να συνδράμει στην προσπάθεια που κάνει η ΤΚ. Ευχαριστούμε όλους όσοι συμμετείχαν. Να πω ότι δεν βοήθησε ο καιρός και αυτή την εποχή υπάρχουν ιώσεις, παράγοντες που ανέτρεψαν το πρόγραμμα κάποιων που ήθελαν να ήταν σήμερα εδώ. Εμείς ως σύλλογος φροντίζουμε να κάνουμε καλά τη δουλειά μας και να τροφοδοτούμε με αίμα τα νοσοκομεία. Άλλωστε ο νομός μας έχει πολλά τροχαία ατυχήματα λόγω της παλαιότητας της ΕΟ Πατρών Πύργου και έτσι οι ανάγκες είναι αυξημένες. Αυτή τη φορά ο σύλλογος απηύθυνε πρόσκληση και στους γονείς του Δημοτικού Σχολείου οι οποίοι και ανταποκρίθηκαν»

Η κ. Ελισσάβετ Ζαχαριαδάκη ιατρός του σταθμού αιμοδοσίας Γ. Ν. Πύργου δήλωσε: «Η προσέλευση παρά το κρύο και την βροχή, ήταν μεγάλη. Αν και μικρό το χωριό υπάρχει ανταπόκριση . Εκείνο που θέλω να τονίσω και αφορά όλα τα χωριά ότι βλέπουμε πάντα τους ίδιους εθελοντές αιμοδότες τους οποίους και ευχαριστούμε. Όμως θα θέλαμε να ευαισθητοποιηθεί και νέος κόσμος »

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η αιμοδοσία στην Αρετή.

Αιμοδοσία στην Αρετή

Ο δραστήριος Πολιτιστικός Σύλλογος Αρετής πραγματοποίησε την 7η εθελοντική Αιμοδοσία σε συνεργασία με τον αιμοδοτικο συλλογο Αχαίας «ο Αιμοδότης» και το τμήμα αιμοδοσίας του νοσοκομείου Πατρών «ο Άγιος Ανδρέας». Η εθελοντική αιμοδοσία είχε αποτέλεσμα 15 μονάδες αίματος, πολύτιμές για όλους.


Πηγή