Eθνική απάτη με κινέζικο χρήμα

Eθνική απάτη με κινέζικο χρήμα

Εστελναν POS στην Κίνα και μετέφεραν παράνομα λεφτά στην Ελλάδα! – Να διερευνήσει η εισαγγελία αν είχε ή όχι ευθύνες και η Jumbo

ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ θα λογοδοτήσουν τα κορυφαία στελέχη της JUMBO και της Εθνικής Τράπεζας που εμπλέκονται στο γιγαντιαίο σκάνδαλο με τις παράνομες συναλλαγές ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ που χρησιμοποιήθηκαν για την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα από Κινέζους επενδυτές.

Μετά την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου η Δικαιοσύνη αρχίζει αμέσως έρευνα για τη διαλεύκανση του σκανδάλου που απειλεί να τινάξει στον αέρα τις ελληνοκινεζικές σχέσεις.

Δικαστικές πηγές αποκάλυψαν στην KONTRA NEWS ότι αυτοί που έστησαν την κομπίνα θα αντιμετωπίσουν βαρύτατες κατηγορίες για απάτη, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, υπερτιμολογήσεις και παραβίαση των τραπεζικών κανονισμών.

H εισαγγελία πρέπει να διερευνήσει εάν, εκτός από τον αντιπρόεδρο της JUMBO Eυάγγελο Παπαευαγγέλου στην απάτη εμπλέκονται και άλλα κορυφαία στελέχη της εταιρείας, καθώς επίσης και άλλοι υψηλόβαθμοι υπάλληλοι της Εθνικής Τραπέζης.

Οι καταιγιστικές εξελίξεις μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου ανάγκασαν τη διοίκηση της JUMBO να προβεί στην απομάκρυνση του αντιπροέδρου της εταιρείας, Ευάγγελου Παπαευαγγέλου, στον οποίο επιχειρούν να χρεώσουν το σκάνδαλο. Βέβαια οι δραστηριότητες του Παπαευαγγέλου ήταν γνωστές στο πανελλήνιο.

Πρέπει να διερευνηθεί επίσης, αν η αγορά ακινήτων γίνονταν εν γνώσει της διοίκησης της JUMBO που τώρα

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/346093-Ethnike-apate-me-kineziko-chrema ΠΟΛΙΤΙΚΗ

The post Eθνική απάτη με κινέζικο χρήμα appeared first on Nafpaktia News.


Πηγή