Εθνικό Κτηματολόγιο: Εκατοντάδες «ορφανά» ακίνητα στην Ηλεία

Εκατοντάδες φαίνεται πως είναι τα ακίνητα ιδιωτών στην Ηλεία που κινδυνεύουν να περιέλθουν στο Ελληνικό Δημόσιο αφού οι ιδιοκτήτες τους είτε δεν έσπευσαν για να τα δηλώσουν στις πρώτες περιόδους κτηματογράφησης, είτε δεν είχαν ενημερωθεί σχετικά ή τα έχουν δηλώσει με σφάλματα…

Μεσοβδόμαδα η «Ελληνικό Κτηματολόγιο ΑΕ» δημοσιοποίησε επικαιροποιημένα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία, ο αριθμός των «ορφανών» ακινήτων τα οποία έχουν καταχωριστεί στις πρώτες εγγραφές ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» ανέρχεται σε 171.552 σε όλη την χώρα. Πρόκειται για ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές της χώρας στις οποίες έχει ολοκληρωθεί η κτηματογράφηση και λειτουργεί κτηματολόγιο.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία τα περισσότερα από τα «ορφανά» ακίνητα, βρίσκονται στην Περιφέρεια και αφορούν απλά αγροτεμάχια, ο αριθμός των οποίων φτάνει σε περίπου 150.000. Από τα υπόλοιπα εκτιμάται ότι σημαντικός αριθμός προέρχεται από ιδιοκτήτες οι οποίοι δεν ήθελαν να τα δηλώσουν είτε λόγω της φορολογίας είτε επειδή αποποιήθηκαν κληρονομιές ή διαμένουν στο εξωτερικό… χωρίς όμως να δίνονται περισσότερες πληροφορίες για το πώς κατανέμονται τα συγκεκριμένα ακίνητα στις περιοχές που έχει ολοκληρωθεί η 1η φάση της Κτηματογράφησης.

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση της εφ.«Πατρίς»


Πηγή