Αιτωλικό: Απίστευτες καταστροφές και πάλι στις Μαγούλες (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ + VIDEO)

Απίστευτες είναι οι καταστροφές που σημειώθηκαν στην περιοχή Μαγούλες Αιτωλικού, στο Χαλίκι, στη θέση «Πούντες» και σε άλλα κοντινά σημεία, μέσα σε λίγα λεπτά έντονης βροχόπτωσης.

Οι κάτοικοι και οι αγρότες είναι απελπισμένοι για τις μεγάλες ζημιές που έγιναν στα σπίτια, τις αποθήκες και τα χωράφια τους και συνάμα εξαγριωμένοι, αφού και πέρυσι είχαν συμβεί τα ίδια και, παρά τις υποσχέσεις των αρμοδίων, δεν έγιναν τα έργα που ήταν απαραίτητα για να γλυτώσουν οι περιουσίες των ανθρώπων. Στις Μαγούλες τα νερά που ήρθαν από το βουνό έφεραν μαζί τους πέτρες, ξύλα, κλαδιά και αδρανή υλικά, που κατέληξαν μέσα στα χωράφια και τις αποθήκες. Ο κεντρικός δρόμος του οικισμού, αποκλείστηκε και οι κάτοικοι προσπάθησαν με δικά τους μέσα να καθαρίσουν για να αποκατασταθεί, έστω και υποτυπωδώς, η πρόσβαση.

magoules aitoliko

Ολόκληρα στρέμματα δενδροκαλλιεργειών μετατράπηκαν σε λίμνη στη θέση «Πούντες». Όπως υποστηρίζουν οι αγρότες, στον αύλακα αυτόν συγκεντρώνονται τα όμβρια από Χρυσοβέργι, Χαλίκι και την γύρω περιοχή. Όμως η συγκεκριμένη δίοδος δεν μπορεί να απορροφήσει όλο αυτό τον όγκο νερού και έτσι καταλήγει μέσα στα χωράφια. Από την περιοχή περνούν και οι γραμμές του τρένου, οι οποίες, σε πολλά σημεία έχουν μείνει στον αέρα, αφού το έδαφος έχει παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά.

Τις καταστροφές είδε από κοντά ο αντιπεριφερειάρχης Έργων, Γιάννης Λύτρας, ο αντιδήμαρχος Αιτωλικού, Ανδρέας Κότσαλος και ο υποψήφιος δήμαρχος, Κώστας Λύρος. Όταν έφθασαν εκεί οι αιρετοί οι κάτοικοι εξαγριώθηκαν ακόμη περισσότερο και αντέδρασαν έντονα, αφού θεωρούν ότι εμπαίζονται από όλους και έχουν αφεθεί στην τύχη τους. Ο κόμπος πλέον έχει φθάσει στο χτένι και απειλούν με μηνύσεις και αγωγές κατά παντός υπευθύνου, μήπως καταφέρουν να βρουν το δίκιο τους.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

aixmi-news.gr


Πηγή