Αιτωλοακαρνανία: Ξεκίνησαν τα σχολικά γεύματα και φέτος στα δημοτικά

Αίτηση για ένταξη επιπλέον σχολείων στο πρόγραμμα

Νωρίτερα ξεκίνησε φέτος (Δευτέρα 5 Νοεμβρίου), το πρόγραμμα δωρεάν σχολικών γευμάτων στα σχολεία της Αιτωλοακαρνανίας, με αποτέλεσμα οι μαθητές από 24 δημοτικά σχολεία του Δήμου Αγρινίου, 26 από τον Δήμο Μεσολογγίου και 9 από τον Δήμο Ναυπακτίας, να σιτίζονται με γεύματα εγκεκριμένα από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σύμφωνα με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστο Κολοβό, ο οποίος μίλησε για το θέμα στη «Σ» τα σχολεία που εντάσσονται στο πρόγραμμα είναι τα εξής:

Αγίου Ανδρέα, Αγίου Βλασίου, Αγίου Κωνσταντίνου (2ο), 16ο Αγρινίου, 19ο , 20ο, 2ο, 12ο, 5ο, 6ο, 7ο, 9ο και 13ο Αγρινίου, Γαβαλούς, Δοκιμίου, Καμαρούλας, Κάτω Ζευγαρακίου, Κυπαρίσσου, Λεπενούς, 1ο – 2ο– 3ο Νεάπολής, Παπαδατών, Ρίγανης, Αγίου Γεωργίου Μεσολογγίου, Αγίου Θωμά, 1ο– 2ο -3ο Αιτωλικού, Ελληνικών, 1ο – 2ο Κατοχής, Κεφαλοβρύσου, Λεσινίου, Μάστρου, 1ο– 2ο – 3ο – 4ο – 6ο Μεσολογγίου, 1ο – 2ο Νεοχωρίου, Πενταλόφου , Σταμνάς, Χρυσοβεργίου, Ευηνοχωρίου, 5ο Μεσολογγίου, Γουριάς, Χαλικίου Αιτωλικού, Ειδικό Δ.Σ. Μεσολογγίου, Αντιρρίου, 2ο Ναυπάκτου, 1ο Δάφνης Ναυπακτίας, Λυγιά, 5ο – 7ο Ναυπάκτου, Ειδικό Ναυπάκτου, Ξηροπήγαδου και Τρικόρφου.

«Οι Δήμοι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι επιλεγμένοι κεντρικά από το Υπουργείο Παιδείας, βάσει έρευνας που έκανε, ενώ τα σχολεία που είναι ενταγμένα έχουν επιλεγεί από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με αυστηρά κριτήρια που σχετίζονται και με τα οικονομικά δεδομένα της κάθε περιοχής» σημείωσε ο κ. Κολοβός, ο οποίος συμπλήρωσε πως: «έχουμε αιτηθεί να ενταχθούν στο πρόγραμμα επιπλέον σχολεία και αναμένουμε την απάντηση του Υπουργείου».

Τα σχολικά γεύματα διαχωρίζονται ως προς το μενού σε χειμερινούς μήνες (Νοέμβριό έως Μάρτιο) και στους ανοιξιάτικους (από Απρίλιο έως Ιούνιο). Οι τροφές είναι σε γενικό πλαίσιο κοτόπουλο ή μπιφτέκια κοτόπουλου ή γαλοπούλας, ρύζι ή μακαρόνια ή πατάτες φούρνου με σαλάτα, μακαρόνια με κουταλιές σούπας κιμά, φιλέτο ψαριού (πέρκα ή γλώσσα ή βακαλάος ή παγκάσιους), κρέας μοσχαρίσιο, κριθαράκι, πλιγούρι, αρακάς κοκκινιστός ή λεμονάτος, τυρί φέτα, ομελέτα, βραστά αυγά, όσπρια (φακές ή ρεβίθια ή φασόλια), σπανακόριζο ή λαχανόριζο.

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»


Πηγή