Εξηγήσεις από τον ΕΛΓΑ για τα πορίσματα της βιομηχανικής τομάτας

Εξελίξεις εντός της ερχόμενης εβδομάδας αναμένονται στο θέμα με τα πορίσματα για τις ζημιές στην βιομηχανική τομάτα, καθώς χθες στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας αποφασίστηκε να δρομολογηθεί συνάντηση το αργότερο μέχρι την Τρίτη με τον προϊστάμενο του καταστήματος του ΕΛΓΑ Πατρών.

Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης οι τοματοπαραγωγοί εξέφρασαν για ακόμη μία φορά την αγανάκτησή τους για τα πορίσματα τα οποία δεν ανταποκρίνονται στο πραγματικό μέγεθος της ζημιάς που υπέστησαν οι καλλιέργειες από τις βροχοπτώσεις το καλοκαίρι και ζήτησαν να δώσει λύση ο ΕΛΓΑ.

Στο ίδιο μήκος κύματος οι πρόεδροι των Ομάδων Παραγωγών Αμαλιάδας Χρήστος Βαλιανάτος, Γαστούνης Σάββας Μαράτος και της Ομάδας ‘Κήπος’ Γιάννης Αρβανιτάκης, οι οποίοι θα μεταβούν στην Πάτρα για να συναντήσουν τον κ. Κεχαγιά, παρουσιάζοντάς του τα πορίσματα και θα ζητήσουν απαντήσεις. Γι’ αυτό άλλωστε και καλούνται όλοι οι παραγωγοί που έχουν υποστεί ζημιά να μεταβούν σήμερα στα γραφεία της Ομάδας Παραγωγών στην Αμαλιάδα για να παραδώσουν τα πορίσματα και φυσικά να προχωρήσουν και σε εντάσεις.

Μετά την επίσκεψη στον ΕΛΓΑ Πατρών θα συναντηθούν εκ νέου οι τρεις Ομάδες Παραγωγών για να αξιολογήσουν την κατάσταση και να καθορίσουν την στάση τους.

Πάντως, αυτό που ξεκαθαρίστηκε χθες από όλους είναι ότι οι Ομάδες Παραγωγών είναι αποφασισμένες να φθάσουν μέχρι τέλους την υπόθεση αυτή, μέχρι να υπάρξει λύση στο θέμα.


Πηγή