Φορολογικές διευκολύνσεις για τους σεισμόπληκτους της Ζακύνθου – Η Ένωση λογιστών Ζακύνθου ενημερώνει

Ένωση λογιστών φοροτεχνικών Ελευθέρων επαγγελματιών νομού Ζακύνθου ΕΛΦΕΕΖ Οι φορείς τις Ζακύνθου.

  1. Εμπορικό επιμελητήριο Ζακύνθου
  2. Ξενοδοχειακό επιμελητήριο

Ζάκυνθος 01-11-2018 Δελτίο τύπου Μετά την σεισμικής δόνησης που έπληξε το νησί της Ζακύνθου το πρωί της Παρασκευή στις 26-10-2018 και την κινητοποίηση του συλλόγου μας και των φορέων του νησιού μας Εμπορικός σύλλογος- Ξενοδοχειακό επιμελητήριο Ο βουλευτής Ζακύνθου Οι αντιπεριφεριάρχες τις Π.Ε. Ζακύνθου. Το υπουργείο οικονομικών αποφάσισε : – Παρατείνονται μέχρι και την 28.01.2019 οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων οφειλών των φυσικών και νομικών προσώπων και οντοτήτων με κύρια κατοικία ή εγκατάσταση (έδρα) στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, που λήγουν ή έληξαν από 26.10.2018 μέχρι και την 28.01.2019. -Έως την ίδια ημερομηνία και για τις ίδιες οφειλές και πρόσωπα, παρατείνονται και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων/διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών. – Αναστέλλεται μέχρι και την 28.01.2019 η πληρωμή των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων την 26.10.2019 οφειλών, των ανωτέρω προσώπων και οντοτήτων. -Επίσης με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή την 30.10.2018, παρατείνεται –για τα ανωτέρω πρόσωπα και οντότητες- μέχρι την 30.11.2018 η υποβολή των δηλώσεων ΦΠΑ που θα υποβάλλονταν την 31.10.2018 και η καταβολή των τυχόν αναλογούντων ποσών. Το υπουργείο εργασίας αποφάσισε: Με βάση την απόφαση, στις πληγείσες επιχειρήσεις και στους ασφαλισμένους που έχουν επαγγελματική εγκατάσταση ή δραστηριότητα στις περιοχές και υπέστησαν ζημιές, θα δοθούν οι εξής διευκολύνσεις:

  1. Κεφαλαιοποίηση των καθυστερούμενων μέχρι το τέλος του προηγούμενου της φυσικής καταστροφής μήνα ασφαλιστικών εισφορών μετά των πρόσθετων τελών, τόκων προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων.
  2. Αναστολή καταβολής τρεχουσών εισφορών για 6 μήνες αρχής γενομένης από την 1η του μήνα κατά τον οποίο συνέβη η φυσική καταστροφή, χωρίς υπολογισμό κατά το διάστημα αυτό πρόσθετων τελών ή άλλων προσαυξήσεων.
  3. Οι παραπάνω εισφορές εξοφλούνται σε 12-24 ισόποσες μηνιαίες δόσεις αρχής γενομένης από την 1η του επόμενου μήνα εκείνου κατά τον οποίο έληξε η εξάμηνη αναστολή.

Επίσης ενημερώνουμε ,όσοι έμποροι υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό να προβούν σε απογραφή στα εμπορεύματα και τα περιουσιακά στοιχεία να καταγράψουν κάθε είδος με ποσότητα και τιμή κόστους και να τα παραδώσουν στο λογιστήριο τους προκειμένου να απεικονισθεί η ζημία στα λογιστικά τους βιβλία, και για να γίνει έκπτωση της ζημίας από τα φορολογητέα κέρδη τους, βάση του άρθρου 22 του Ν.4172/2013 . Επίσης να έχουν στο αρχείο τους φωτογραφικό υλικό κατ εφαρμογή των διατάξεων της παρ.5 του άρθρου 5 του Ν.4308/2014 και της ΠΟΛ 1003/31-12-14. Καλό θα ήταν να ενημερωθούν οι πολίτες και οι επαγγελματίες της Ζακύνθου από τους λογιστές τους για όποιες απορίες έχουν. Είναι όλοι οι συνάδελφοι ενημερωμένοι πολύ καλά. Ο χειρισμός αυτόν τον θεμάτων πρέπει να αφήνετε στους επαΐοντες , και όχι στην μίζερη πολιτική προσέγγιση. Για τον Δ.Σ του ΕΛΦΕΕΖ


Πηγή