Γ.Αλεξόπουλος: «Χρέος μας να τιμάμε τους πεσόντες πυροσβέστες»


Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην πλατεία Πυροσβεστείου στην Πάτρα στη μνήμη των πεσόντων του Πυροσβεστικού Σώματος Αρχιπυροσβέστη Σάββα Καραβασίλη και Αρχιπυροσβέστη Παύλου Σκούρτη παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος.

«Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τη μνήμη ανθρώπων ξεχωριστών και πολύτιμων, που μας διδάσκουν την αυτοθυσία, την αγάπη για τον συνάνθρωπο και την ανιδιοτελή προσφορά » τόνισε ο κ. Αλεξόπουλος.

«Είναι χρέος όλων μας να αναγνωρίζουμε την θυσία αυτών των ανθρώπων που χάθηκαν στην προσπάθεια να υπηρετήσουν την κοινωνία υπερασπιζόμενοι τα μεγάλα ανθρώπινα ιδανικά, που καθορίζουν σε βάθος χρόνου την αποστολή του Πυροσβεστικού Σώματος.

Οι πυροσβέστες που θυσιάστηκαν εν ώρα καθήκοντος, για την πατρίδα, έδωσαν ό,τι πολυτιμότερο είχαν, την ίδια τους τη ζωή. Θέλω λοιπόν και από την πλευρά μου να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες όλων των Αχαιών και την ευγνωμοσύνη μας προς τους συγγενείς των πεσόντων ηρώων πυροσβεστών, που αποτελούν διαχρονικά πρότυπα ανδρείας, ανιδιοτέλειας και αυταπάρνησης, αλλά και τις ευχαριστίες μας προς το Πυροσβεστικό Σώμα που κάτω από αντίξοες συνθήκες μάχεται για την ασφάλειά μας, ξεπερνώντας συχνά τα ανθρώπινα όρια».


Πηγή