Γεωργιάδης από Πάτρα: “Δεν περιμένω εκλογές γρήγορα, αν και η χώρα τις έχει ανάγκη αύριο”

Την εκτίμηση ότι δεν θα γίνουν εκλογές στην Ελλάδα σύντομα διατύπωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας ωστόσο ότι η χώρα τις έχει ανάγκη άμεσα, ακόμη και αύριο.

«Δεν προσδοκώ σε γρήγορες εκλογές, παρόλο που η Ελλάδα τις έχει άμεσα ανάγκη και θα έπρεπε γίνουν ακόμα και αύριο. Πιστεύω ότι ο κ. Τσίπρας θα προσπαθήσει να εξαντλήσει μέχρι και την τελευταία ημέρα που μπορεί στην εξουσία», είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ από την Πάτρα, με αφορμή τη συμμετοχή του στο αναπτυξιακό συνέδριο που οργανώνει η εφημερίδα, «Σύμβουλος Επιχειρήσεων».

Αναφερόμενος στο θέμα των συντάξεων ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «η Κομισιόν συμφώνησε στη μη εφαρμογή της περικοπής της προσωπικής διαφοράς, διότι η κυβέρνηση συμφώνησε να παγώσει τον "νόμο Κατρούγκαλου", ως προς το σκέλος των αυξήσεων των συντάξεων, εννοώ των πρωτογενών συντάξεων, του υπολογισμού των συντάξεων».

«Άρα», συνέχισε, «η κυβέρνηση αντάλλαξε μέχρι το 2024 παγωμένες συντάξεις για να μην εφαρμοστεί ο νόμος σε μία προεκλογική χρονιά».

Τέλος, αναφερόμενος στους βασικούς άξονες του προγράμματος της ΝΔ για την Παιδεία, που παρουσίασε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Άδωνις Γεωργιάδης το χαρακτήρισε ως «ένα ρηξικέλευθο πρόγραμμα».


Πηγή