Γνωστές Αγρινιώτισσες φωτογραφήθηκαν για την Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ + VIDEO)

Η 25η Νοεμβρίου αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως η Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, με αφορμή την άγρια δολοφονία των τριών Δομινικανών αδελφών Μιραμπάλ, το 1960, που πολέμησαν σθεναρά ενάντια στο δικτατορικό καθεστώς της χώρας τους. Η καθιέρωση της ημέρας αυτής, υπερβαίνοντας το νόημα της τυπικής χρονικής υπενθύμισης γεγονότων, καταδεικνύει τον πόνο και την αγωνία εκατομμυρίων γυναικών θυμάτων έμφυλης βίας στην παγκόσμια κοινότητα. Γυναίκες που στερούνται το δικαίωμα του Αυτοσεβασμού και της Αξιοπρέπειας και πολλές φορές τίθεται σε κίνδυνο η σωματική τους ακεραιότητα.

Ο Δήμος Αγρινίου, στα πλαίσια του Άξονα «Λειτουργία δομών και υπηρεσιών της τοπικής αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και την καταπολέμηση της βίας», υλοποιεί το έργο «Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Αγρινίου». Ο Ξενώνας του Δήμου Αγρινίου προσφέρει την δυνατότητα στέγασης και φιλοξενίας σε γυναίκες που βιώνουν την έμφυλη βία ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, καθώς και των παιδιών τους.

Με αφορμή την Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου, διοργανώνει εκδήλωση στον χώρο της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς, την 25η Νοεμβρίου 2018, ημέρα Κυριακή, από τις 11:00 π.μ. μέχρι τις 8:00 μ.μ.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει Έκθεση Φωτογραφικών πορτρέτων 15 γυναικών, οι οποίες ξεχωρίζουν για το κοινωνικό τους έργο, με τίτλο «Ραγισμένα Πρόσωπα, Ρωμαλέες Ψυχές». Με την εθελοντική συμμετοχή τους στη δράση οι γυναίκες θέλουν να συμπράξουν στην Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών και να περάσουν το μήνυμα:

«ΣΠΑΣΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ! ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Η ΜΟΝΗ! ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΗ!»

Η έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε στις 12:00 π.μ. με μουσικό δρώμενο από τον κ. Κονίδα Βασίλειο και επιλεγμένους συνεργάτες του. Στην εκδήλωση διανέμεται έντυπο πληροφοριακό υλικό που αφορά την λειτουργία και το έργο του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Αγρινίου.

1α

1αα

via1

via1a

via1

via2

via3

via3a

via4

via4a

via1

via1a

via2

via2a

via viaa

via1via1a

via1via1a

via2

via2a

via1

via1a

via1

via1a

via2

via2a

via3

via3a

via-ekdilosi (2)

via-ekdilosi (3)

via-ekdilosi (4)

via-ekdilosi (6)

via-ekdilosi (7)

via-ekdilosi (8)

via-ekdilosi (9)

via-ekdilosi (1)

Gepostet von Συνείδηση Εφημερίδα am Sonntag, 25. November 2018

Δυτική Ελλάδα: Ξέμεινε από ρεύμα για ηλεκτροκίνηση


Πηγή