Η αντιδρόμηση της Κανακάρη και οι αντιδράσεις των κατοίκων – Προσέφυγαν σε ειδική επιτροπή

Με προσφυγή στην ειδική επιτροπή της αποκεντρωμένης διοίκησης με την οποία ζητούν να ακυρωθούν οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου προχωρούν τις αντιδράσεις τους στην αντιδρόμηση της Κανακάρη 12 κάτοικοι του βόρειου τμήματος της περιοχής και η ένωσή τους, που υποστηρίζουν ότι ο δήμος έλαβε τοπικές κανονιστικές ρυθμίσεις χωρίς την απαιτούμενη πλειοψηφία του συνόλου των δημοτικών συμβούλων της Πάτρας. Από την ειδική επιτροπή της αποκεντρωμένης διοίκησης ζητούν να ελεγχθεί η νομιμότητα και να ακυρωθούν τα μέτρα αντιδρόμησης που έχουν ξεκινήσει.

Αρχές του 2019 η μερική αντιδρόμηση της Κανακάρη – Όλο … – TheBest

Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα βλάπτουν τους κατοίκους γιατί 1. Η αντιδρόμηση των οδών και η αλλαγή διέλευσης των αστικών λεωφορείων από Κορίνθου σε Κανακάρη, Κολοκοτρώνη, Μαιζώνος Κωνσταντινουπόλεως, Αγίας Σοφίας, με κατεύθυνση τον κόμβο Κουρτέση είναι παράνομη αφού αποφασίστηκε όπως τονίζουν χωρίς αστυνομική έγκριση 2. Δεν έχει συνταχθεί οικονομοτεχνική μελέτη και μελέτη περιβαλλοντικών συνεπειών, 3. Δεν υπάρχει το προβλεπόμενο πλάτος πεζοδρομίων από τον κόμβο Κουρτέση μέχρι τη Σατωβριάνδου, 4. Δεν μπορεί να εφαρμοστεί σχέδιο έκτακτης ανάγκης μετά την αντιδρόμηση 5. Η έξοδος της Κανακάρη στον κόμβο Κουρτέση δημιουργεί πρόβλημα ασφάλειας στους μαθητές του γειτονικού σχολείου, 6. Η μετακίνηση των αστικών λεωφορείων προς την Κορίνθου θα δυσκολέψει τους κατοίκους στις μετακινήσεις τους.

Την ερχόμενη εβδομάδα η δημοτική αρχή αναμένεται να διοργανώσει σύσκεψη για το θέμα της αντιδρόμησης κυρίως για το κομμάτι της υλοποίησής που αφορά το τμήμα Ελευθερίου Βενιζέλου – Αρχιεπισκόπου Ιεροθέου και το τμήμα Αρχιεπισκόπου Ιεροθέου – Παπαφλέσσσα και Παπαφλέσσα – Γούναρη.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    3 Νοεμβρίου 2018

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία