Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία ανοίγει το διάλογο με θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς της Δυτικής Ελλάδας!

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, κ. Αλέξανδρος Δανιηλίδης, μαζί με κορυφαία στελέχη της εταιρείας, φιλοξένησαν στο εργοστάσιο της Πάτρας θεσμικούς και παραγωγικούς εταίρους από το νομό Αχαΐας και τη Δυτική Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι εκπρόσωποι της εταιρείας παρουσίασαν τα επενδυτικά σχέδια της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας και αναφέρθηκαν στο οικονομικό και κοινωνικό αποτύπωμά της στην ευρύτερη περιοχή αλλά και στη σημασία του εργοστασίου για τη συνολική παραγωγή της εταιρείας.

Όπως δήλωσε ο κ. Αλέξανδρος Δανιηλίδης: «Από το 2010 ως το 2018 έχουμε επενδύσει συνολικά 153 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων 24 εκατομμύρια επενδύθηκαν στην αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του εργοστασίου της Πάτρας. Το εργοστάσιο αποτελεί στρατηγικό πυλώνα της εταιρείας μας, για τον οποίο προγραμματίζουμε πρόσθετες επενδύσεις 11 εκατ. ευρώ την τριετία 2019-2021, με έμφαση στη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της λειτουργίας του»

Από την πλευρά τους οι συμμετέχοντες μίλησαν πολύ θετικά για τη δραστηρότητα της Εταιρείας στην Αχαΐα. Επιπρόσθετα αναφέρθηκαν στα έργα υποδομής που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τα οποία μεταξύ άλλων αναμένεται να διευκολύνουν τη δραστηριότητα της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας και των άλλων εταιρειών που εδρεύουν στη Βιομηχανική Περιοχή της Πάτρας.

Το παρών έδωσαν ο κύριος Απόστολος Κατσιφάρας, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος και οι βουλευτές Νομού Αχαΐας, κ.κ. Ανδρέας Κατσανιώτης, Νικόλαος Νικολόπουλος, Κωνσταντίνος Σπαρτινός και Ιάσων Φωτήλας, οι κ.κ. Χρήστος Νικολάου, Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Θάνος Καρπής, Δήμαρχος Ερυμάνθου, Κωνσταντίνος Καρπέτας, Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, Γρηγόριος Αλεξόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Πλάτων Μαρλαφέκας, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αχαΐας, Κλεομένης Μπάρλος, Πρόεδρος ΣΕΒ Δυτικής Ελλάδος, Προκόπης Θεοδωρίδης, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων, Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ εκπροσωπήθηκαν ο κύριος Γεώργιος Λαζουράς, Δήμαρχος Καλαβρύτων και οι βουλευτές κυρία Σία Αναγνωστοπούλου και κύριος Ανδρέας Ριζούλης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες είχαν επίσης την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Πάτρας, που αποτελούν και τη μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, και να δουν από κοντά τη διαδικασία παράγωγης των πιο γνωστών προϊόντων της Εταιρείας.

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία ανοίγει το διάλογο με θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς της Δυτικής Ελλάδας! Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία ανοίγει το διάλογο με θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς της Δυτικής Ελλάδας!

Σχετικά με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία:

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε. είναι η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής και εμπορίας μπίρας στην Ελλάδα, με ενεργή παρουσία στη χώρα για περισσότερα από 50 χρόνια. Ιδρύθηκε το 1963 από μια ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών και σήμερα αποτελεί μέλος του Ομίλου HEINEKEN N.V. Παράγει στην Ελλάδα τις μπίρες Amstel, Amstel Pils, Amstel Dark, Amstel Radler, Amstel Free, Heineken, Heineken LIGHT, ΑΛΦΑ, ΑΛΦΑ Strong, AΛΦΑ Weiss, ΑΛΦΑ Χωρίς, Fischer, ΒΙΟΣ 5, ΜΑΜΟΣ, Buckler από 100% ελληνικό κριθάρι, καθώς και το φυσικό μεταλλικό νερό ΙΟΛΗ. Παράλληλα, εισάγει γνωστές μάρκες μπίρας μεταξύ των οποίων οι: Affligem, Sol, Mc Farland, Erdinger, , Murphy’s, Duvel, Chimay καθώς και το μηλίτη Strongbow. Διαθέτει 3 μονάδες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα και 2 ιδιόκτητα βυνοποιεία σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα καθώς και μια μονάδα εμφιάλωσης του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΙΟΛΗ στη Λαμία.

Με τη βοήθεια ενός εκτεταμένου δικτύου διανομής και πώλησης παράγει και διανέμει τα προϊόντα της σε 19 χώρες και στις 5 ηπείρους.

Παράλληλα με την επιχειρηματική της ανάπτυξη, η εταιρία έχει επενδύσει στον εκσυγχρονισμό της παραγωγικής διαδικασίας, στην υιοθέτηση μιας ολοκληρωμένης περιβαλλοντικής πολιτικής, τη διαμόρφωση ενός ασφαλούς και δίκαιου εργασιακού περιβάλλοντος, την ενημέρωση των καταναλωτών για την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ και την κοινωνική προσφορά, πάντα με την έμπρακτη συμβολή των εργαζομένων της, με διαφάνεια και λογοδοσία.

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία διαθέτει από την TÜV AUSTRIA HELLAS ISO 9001:2008 για την ποιότητα των προϊόντων, ΙSO 22000:2005 για την ασφάλεια των προϊόντων (HACCP), ISO 14001-2004 για την προστασία του περιβάλλοντος και OHSAS 18001:2007 για την ασφάλεια και υγεία του προσωπικού.

Επιπλέον, είναι η πρώτη εταιρία στην Ελλάδα που έχει κατακτήσει την ανώτατη Διαμαντένια διάκριση του Εθνικού Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης (CR Index) για το 2013 και η πρώτη στην Ελλάδα που απέκτησε βεβαίωση εφαρμογής του προτύπου ISO 26000 για την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα που έχει επιδείξει, τη σταθερή επίδοσή της στη βιώσιμη ανάπτυξη και τη μέριμνα για την κοινωνία και τη χώρα συνολικά. Τέλος, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία έχει βραβευτεί επανειλημμένα για το εργασιακό της περιβάλλον.


Πηγή