Οι αθλητικοί αγώνες στο Αρχαίο Άκτιο, Ιλιακοί – Κάρνεια – Άκτια

ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Οι αθλητικοί αγώνες στο Αρχαίο Ακτιο Ιλιακοί – Κάρνεια – Ακτια
Από τον 1180 πχ (12ος πχ αιώνας) – μέχρι το 31 πχ (1ος πχ αιώνας)

(Αρχείο Goetz W. Faisst)

Ομάδες σπουδαστών των Εκπαιδευτηρίων Πληροφορικής Βόνιτσας (42 σπουδαστές σε 4 ομάδες), εργάζονται πάνω στα μεταφρασμένα κείμενα του Φιλέλληνα Goetz W. Faisst (αρχιτέκτονας – αρχαιολόγος). Η μετάφραση από τα Γερμανικά στα Ελληνικά έχει γίνει από τους:

-Γιώργο Ροντογιάννη: (Λευκάδιος συνεργάτης, ο οποίος εργάζεται στην Γερμανία),
-Λάμπρο Κουκουβίνο: (Βονιτσιάνος, Αμφικτίονας, ο οποίος εργάζεται στην Γερμανία)
-Γιώργο Καούρα: (Βονιτσιάνος, παλαιά εργάζονταν στην Γερμανία, σήμερα ζεί στην Αθήνα)
-Κωνσταντίνα Σταμάτη: (Βονιτσιάνα, γεννήθηκε στην Γερμανία και σήμερα ζεί στη περιοχή της Βόνιτσας).

Οι σπουδαστές των ομάδων εργασίας υλοποιούν τις γνώσεις της στην Πληροφορική και μεταφέρουν τις μοναδικές – άγνωστες πληροφορίες για τους αγώνες στο αρχαίο Ακτιο από τον 1180 πχ (12ος πχ αιώνας) – μέχρι το 31 πχ (1ος πχ αιώνας), σε μια σειρά δυναμικών παρουσιάσεων με πολυμέσα.

Οι περιγραφές για τους αγώνες, για την ιερά πομπή, για τους διοργανωτές, τα έθιμα και οι συνήθειες εκείνων των ημερών, το εμπόριο που διοργανώνονταν στις ημέρες τέλεσης των Ακτίων, οι οργανωτικές δομές της Ομοσπονδίας Ακαρνανικών πόλεων για την προστασία των πωλητών-αγοραστών- εσόδων Ομοσπονδίας, αλλά και το μεγαλύτερο δουλεμπόριο εκείνης της εποχής. Αυτά είναι ένα μικρό μέρος αυτού του Project.

Με την ολοκλήρωση του Project θα υπάρξει Δημόσια ανακοίνωση και κατόπιν παρουσίαση σε κατάλληλα διαρρυθμισμένη αίθουσα, για να αποδοθεί με σωστή εικόνα και ήχο.

Αρχαίο Ακτιο: Αθλητικοί αγώνες από τις αρχές του 12ου πχ αιώνα (ένα έτος μετά το τέλος του εμφύλιου πολέμου Αχαιών-Τρώων)


Πηγή