Η εκδήλωση για το Πολυτεχνείο στο Σ.Δ.Ε. στην Αμαλιάδα

Την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 εορτάστηκαν τα 45 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του 1973 στο τμήμα Αμαλιάδας του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) Πύργου. Η εκδήλωση άνοιξε με την ανάγνωση του μηνύματος του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κωνσταντίνου Γαβρόγλου από τη φιλόλογο του Σχολείου, Δρ. Γρηγορία Γκάτση, η οποία επιμελήθηκε τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της εορτής.

Στη συνέχεια, οι εκπαιδευόμενες και οι εκπαιδευόμενοι του Α΄ και Β΄ Κύκλου ανέγνωσαν το χρονικό με τα γεγονότα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και απήγγειλαν ποιήματα, ενώ η εορτή διανθιζόταν από πλούσιο οπτικο-ακουστικό υλικό. Μεταξύ άλλων, προβλήθηκε το ραδιοφωνικό μήνυμα του Γιώργου Σεφέρη κατά της Χούντας που προέβλεπε την εθνική τραγωδία και ακούστηκαν διάφορα τραγούδια εμπνευσμένα από τα γεγονότα εκείνων των ημερών. Για άλλη μία φορά, ο εκπαιδευόμενος του Β΄ Κύκλου, κ. Διονύσιος Κορδονούρης είχε την ευθύνη για την κάλυψη του ήχου. Ιδιαίτερη στιγμή της εκδήλωσης αποτέλεσε η «ιδιότυπη χορωδία» των εκπαιδευομένων, οι οποίοι «συνόδευαν» με μοναδικό παλμό και ένταση τα τραγούδια των Μ. Θεοδωράκη, Μ. Λοΐζου, Γ. Μαρκόπουλου κ.ά.

Την εορταστική εκδήλωση παρακολούθησαν τόσο εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευτές του Σ.Δ.Ε., όσο και πλήθος συγγενών και φίλων και στο τέλος όλοι μαζί έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο στην κατάμεστη αίθουσα του Σ.Δ.Ε. Αμαλιάδας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Ο διευθυντής, το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι εκπαιδευόμενοι του τμήματος Αμαλιάδος του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου, ευχαριστούμε θερμά το Δήμαρχο Ήλιδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλογια τη δωρεά τριών (3) ηλεκτρονικών υπολογιστών στο ΣΔΕ Πύργου – Τμήμα Αμαλιάδας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Ήλιδας δώρισε στο τμήμα Αμαλιάδας του Σ.Δ.Ε., τρείς (3) πλήρεις μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών, για τις ανάγκες εξοπλισμού του Εργαστηρίου Πληροφορικής, οι οποίες θα βοηθήσουν στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου αλλά και στην ποιότητα εκπαίδευσης των ενήλικων εκπαιδευόμενων.

Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά, την αντιπρόεδρο της σχολικής επιτροπής του Δήμου Ήλιδας κα Ελένη Τσόπελα, η οποία βρίσκεται συνεχώς δίπλα μας, για τη διευθέτηση και την κάλυψη όλων των απαραίτητων αναγκών του τμήματος Αμαλιάδας και την επίτευξη της εύρυθμης λειτουργίας του σχολείου.

Σε αυτή τη δύσκολή οικονομική συγκυρία και με δεδομένο το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) στη τοπική κοινωνία, ο Δήμαρχος Ήλιδας έχει σταθεί αρωγός στο έργο του Σ.Δ.Ε. Πύργου – τμήματος Αμαλιάδος, από την αρχή της λειτουργίας του.


Πηγή